Iertarea divină

  Să se lase cel rău de calea lui şi omul să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseşte iertând. – Isaia 55:7

  Manase avea doar 12 ani când a început să domnească şi a condus regatul lui Iuda 55 de ani. Biblia spune că „el a făcut ce este rău înaintea Domnului” (2 Cronici 33:2), a construit temple şi a ridicat altare pentru dumnezei străini, s-a închinat la stele în curtea templului lui Dumnezeu. El şi-a ars propriul fiu, oferindu-l ca jertfa idolilor; a practicat magia, ghicitul şi vrăjitoria şi a consultat spiritişti şi spirite. A fost unul dintre cei mai idolatri şi însetaţi de sânge regi ai lui
  Iuda şi „a făcut mult rău înaintea Domnului” (v. 6). Răutatea lui s-a amplificat pe măsură ce s-a răspândit printre supuşii lui, făcându-i să păcătuiască mai mult decât popoarele nimicite de Dumnezeu (v. 9). Prin profeţi, Dumnezeu a mustrat în mod repetat ticăloşia lui Manase, trimiţându-i mesaje de judecată şi de mustrare. Dar mesajele au fost neglijate şi mesagerii, ucişi.

  Textul biblic de astăzi fusese transmis de profetul Isaia pentru urechile lui Manase. Chiar dacă profetul nu mai era în viaţă, cuvintele acestuia găseau încă ecou în inima împietrită a împăratului. Ca o consecinţă a răului comis, Dumnezeu a permis ca regele şi poporul său să fie luaţi captivi în Babilon. „Când a fost la strâmtorare, s-a rugat Domnului Dumnezeului lui şi s-a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinţilor săi. I-a făcut rugăciuni, şi Domnul, lăsându-Se înduplecat, i-a ascultat cererile şi l-a adus înapoi la Ierusalim, în împărăţia lui. Şi Manase a cunoscut că Domnul este Dumnezeu” (v. 12,13).

  Crezi că e corect ca, după ce a făcut atâta rău, domnia lui să fie restaurată atât de repede? Crezi că, înainte de a fi restaurat, ar fi trebuit să dea dovadă de pocăinţă? Chiar dacă nu sunt exprimate, asemenea idei sunt totuşi împărtăşite de anumiţi creştini declaraţi. În inima multora este ideea că, pentru a fi iertaţi, noi trebuie să dovedim că merităm acest lucru. Câteodată vrem ca aceia care ne-au greşit să-şi schimbe comportamentul înainte de a-i putea ierta. Dar nu acesta este modul în care ne tratează Dumnezeu. El nu respinge inima zdrobită şi plină de remuşcări (Psalmii 51:17). Celor care vin la El mărturisindu-şi păcatele, El le asigură o iertare promptă şi gratuită.

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine… şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Procesul iertării

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Beneficii ale iertării

  Hai să dăm curs iertării în orice situaţie! Cu ajutorul lui Dumnezeu, să încercăm să profităm de toate aceste beneficii!

  Publicate astăzi

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.