Codul de onoare

  Îngăduiţi-vă unii pe alţii şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. Coloseni 3:13

  Charlie Brown a fost un pilot american care, în 1943, a plecat din Anglia cu misiunea de a bombarda o fabrică de avioane din Bremen (Germania). Înainte să-şi îndeplinească misiunea, bombardierul său B l 7 a fost luat în vizor de către luptătorii germani, care i-au avariat sistemul electric, hidraulic şi de oxigen, aproape tot armamentul de la bord şi trei din cele patru motoare ale avionului. Echipajul a fost de asemenea rănit grav şi abia au reuşit să se menţină în aer pentru a se putea întoarce în Anglia. Apoi, bombardierul avariat a intrat în atenţia unui avion inamic ce era cât pe ce să-l doboare. Totuşi, într-un mod destul de ciudat, pilotul german a încetat să tragă, continuând să-l escorteze peste Marea Nordului şi apoi lăsându-l în pace. Acest episod a rămas în memoria lui Charlie, care, la 40 de ani după război, a încercat să-l identifice pe binefăcătorul său.

  „Caut un bărbat care mi-a salvat viaţa pe data de 20 decembrie 1943”, a scris el într-un ziar rezervat foştilor piloţi militari. În sfârşit, în 1990, l-a găsit. „A fost ca şi când am întâlnit un frate”, au fost cuvintele mişcătoare ale lui Charlie Brown. Franz Stegles era „fratele” care, atunci când a avut loc incidentul, avea deja 22 de victorii şi mai avea nevoie doar de una pentru a câştiga medalia „Crucea cavalerilor”. Dar „n-ar fi fost nicio onoare să dobor un aparat fără apărare şi cu echipajul rănit”, a spus el. „Pentru a supravieţui moral unui război trebuie să luptăm cu onoare şi omenie.” Acesta a fost codul de onoare pe care el l-a învăţat sub comanda locotenentului Gustav Rodel, după cum se povesteşte în cartea A Higher Call (O chemare mai înaltă), de Adam Makos şi Larry Alexander.

  Cu alte cuvinte, influenţa lui Rodel l-a inspirat pe Franz să menajeze viaţa inamicului său vulnerabil. Codul de onoare nu numai că salvase viaţa unui inamic rănit, dar a şi favorizat apariţia unei prietenii care a învins războiul.

  În acelaşi fel, Comandantul oştilor cereşti ne adresează o chemare şi mai înaltă: să ne iertăm unii pe alţii. Nu este nicio onoare să condamni un păcătos vulnerabil. Nu este ceva meritoriu să-i dobori pe cei care încearcă să supravieţuiască după avariile produse de păcat. Influenţa lui Hristos va salva vieţi dacă respectăm codul Lui bazat pe iubire. Poţi descoperi un frate în duşmanul tău, unul care se va dovedi recunoscător pentru gestul tău de ajutor. „Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi”, este ceea ce ne cere El astăzi.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....