Articolul precedentSă nu îi pierdem!
  Articolul următorLegătura

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dar eu vă spun vouă, care Mă ascultaţi: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi. – Luca 6:27,28

  Eric Lomax a fost soldat în armata britanică şi a căzut în mâinile japonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost trimis într-un lagăr şi forţat să muncească la construirea „Căii Ferate a Morţii”, cum era numit acel şantier din cauza condiţiilor aspre de climă şi a ratei înalte a mortalităţii în rândul prizonierilor, în timpul anilor de prizonierat, pentru a putea asculta ştirile de război, el a construit în secret un radio receptor. Dar acest dispozitiv rudimentar a fost descoperit de japonezi şi Eric a fost acuzat de spionaj. Din acel moment, el a făcut obiectul torturilor crude şi al interogatoriilor aspre. Războiul s-a sfârşit şi, ca prin minune, Eric a scăpat de la moarte. Totuşi nu a fost în stare să se elibereze de amintirile cu suferinţele şi torţionarul său, care îi produceau coşmaruri teribile şi atacuri de panică.

  Într-o zi, într-un articol din ziar, el l-a recunoscut pe unul dintre persecutorii lui, Takashi Nagase, care îşi cerea iertare pentru abuzurile comise în timpul războiului. Contactându-l, au planificat o întâlnire pe podul de peste râul Kwai, o parte a Căii Ferate a Morţii, aflate în Thailanda. Apoi, în 1993, simptomele lui Eric s-au diminuat în intensitate când l-a văzut pe bătrânul tremurând şi plângând, foarte afectat de mustrările de conştiinţă şi continuând să-şi ceară iertare.

  Nu numai victimele abuzului suferă, ci şi persecutorii suferă. Ai încercat vreodată să te pui în locul celui care a făcut o mulţime de rele? Acesta se poate simţi responsabil, iar sentimentul de vină e agonizant. „«Cei răi nu au pace», zice Domnul” (Isaia 48:22). Este adevărat că mulţi agresori devin din ce în ce mai răi, dar există unii care, mustraţi de propria conştiinţă, caută şi cer iertare.

  Dacă ai fost rănit de cineva, Dumnezeu te invită să-l iubeşti şi să-l binecuvântezi, să-i faci bine şi să te rogi pentru el – ceea ce este de neconceput pentru inima omenească. Duhul Sfânt va lucra la inima celor care se supun influenţei Sale. Duhul Sfânt poate lucra la inima persoanelor rănite ca să ierte abuzurile îndurate. În acelaşi fel, Duhul Sfânt poate lucra la inima agresorului pentru a-l convinge de răul făcut (Ioan 16:8) şi a-l îndruma spre pocăinţă (Romani 2:4).

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Valoarea speranţei

  Biblia vorbeşte despre cea mai bună speranţă - binecuvântata noastră speranţă (Tit 2:13), care este venirea Domnului nostru Isus Hristos, ca să pună capăt acestei perioade de durere, moarte şi nedreptate şi să dea startul bucuriei veşniciei.

  Încrederea în Dumnezeu

  Încrederea în Tatăl ceresc este modalitatea autentică de prevenire şi combatere a depresiei. Împrejurările vieţii pot înrăutăţi teribil situaţia personală a cuiva susceptibil la depresie: o boală gravă - proprie sau a cuiva drag; pierderea locului de muncă; dezintegrarea familiei, etc.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...