Mai are Dumnezeu milă de mine?

  Va lepăda Domnul pentru totdeauna? Şi nu va mai fi El binevoitor? S-a isprăvit bunătatea Lui pe vecie? S-a dus făgăduinţa Lui pentru totdeauna? A uitat Dumnezeu să aibă milă? Şi-a tras El, în mânia Lui, înapoi îndurarea? – Psalmii 77:7-9

  Două întrebări transcendentale îi absorbeau mintea lui John: „Mai are Dumnezeu milă? Mai are El milă şi pentru mine?” Mulţi ani, John trăise fără Dumnezeu, îşi urmase dorinţele inimii şi făcuse tot felul de lucruri nelegiuite. Ajunsese atât de departe încât nimeni nu-l putea întrece „în blesteme, înjurături, minciuni şi luarea în deşert a numelui sfânt al lui Dumnezeu”. În ciuda acestor lucruri, el recunoştea totuşi că Dumnezeu îi purtase de grijă în mod providenţial în diverse situaţii şi părea că vorbeşte inimii sale prin cărţi şi alţi oameni. Apoi, conştientizarea păcatului comis şi frica de iad au început să-l tortureze, aşa că s-a hotărât să studieze Cuvântul lui Dumnezeu. Încet a început să fie vizibilă o reformă exterioară a vieţii lui. De la un blasfemator a ajuns un om pios, ceea îl făcea să se simtă chiar bine. Totuşi, temerile şi îndoielile au continuat să-l bântuie multă vreme, în ciuda mesajului plin de speranţă al milei lui Dumnezeu.

  În cartea autobiografică „Har din abundenţă pentru căpetenia păcătoşilor”, John Bunyan descrie una dintre luptele spirituale cu care s-a confruntat ani de zile, torturat de convingerea că a săvârşit păcatul împotriva Duhului Sfânt. Aceste lupte durau ore, zile sau săptămâni, până când găsea pasaje care confirmau atât pierderea, cât şi salvarea sa: „Mila biruieşte judecata” (Iacov 2:13), apoi Domnul îi repeta mesajul Său de îndurare: „Harul Meu îţi este de ajuns” (2 Corinteni 12:9), pe care el îl auzea zi de zi, precum şi faptul că „pe cel ce vine la Mine, nu-l voi arunca afară” (Ioan 6:37).

  Într-o zi lui John i-au venit în minte următoarele cuvinte mângâietoare: „Neprihănirea Ta este în ceruri”, în legătură cu pasajul din 1 Corinteni 1:30. El a înţeles atunci că simţămintele lui, fie pozitive, fie negative, nu îi asigură iertarea. Aceasta consta numai în sângele Fiului lui Dumnezeu, deoarece „în El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său” (Efeseni 1:7).

  Chiar dacă a trebuit să lupte cu tendinţa lui spre îndoială, prin harul lui Dumnezeu, John a reuşit să devină un credincios devotat. Câteodată, când mai greşea câte ceva, se aştepta la o pedeapsă din partea lui Dumnezeu, dar primea în schimb noi revelaţii ale harului Său. Astfel a reuşit John Bunyan să obţină răspunsul la cele două întrebări, pentru că Dumnezeu are încă har şi milă.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....