Articolul precedentNu doar cuvinte
  Articolul următorDrumul cel mai bun

  Chemaţi să fim fericiţi

  Atunci, toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău. – Psalmii 5:11

  Cu toţii ştim că lumea este afectată de tristeţe şi că depresia este cea mai răspândită tulburare mintală la nivel global. Dar şi în această societate imperfectă, Părintele nostru ceresc, plin de dragoste şi compasiune, ne oferă suficiente motive să ne menţinem bucuria şi voioşia. Cât de încurajatoare sunt promisiunile biblice pentru cei aflaţi în suferinţă! Versete ca cel de astăzi şi multe altele pot avea un efect terapeutic, după cum spun şi versetele următoare: „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit” (Psalmii 34:18); „De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se veseleşte şi trupul mi se odihneşte în linişte” (Ps. 16:9); „îmi vei arăta cărarea vieţii, înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta” (v. 11); „Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel sfânt” (Ps. 33:21); „Cei ce seamănă cu lacrimi vor secera cu cântări de veselie” (Ps. 126:5); „Şi vă scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastră să fie deplină” (1 Ioan 1:4).

  Biblia conţine şi multe apeluri la bucurie: „bucuraţi-vă”, „fii vesel”, „tresaltă” şi „fii plin de bucurie”! Domnul ne cheamă să fim fericiţi. Aceasta înseamnă că, dacă ne concentrăm atenţia pe gândurile şi faptele adecvate, ne putem schimba starea de spirit. Îmi (J) amintesc cum mă îndreptam odată, împreună cu familia, spre o biserică unde nu mai fusesem niciodată. După serviciul divin, fraţii ne-au invitat la o masă de părtăşie. Băiatul nostru preadolescent se plângea că nu cunoaşte pe nimeni şi se plictisea. Soţia mea s-a uitat fix în ochii lui şi i-a spus: „Plictiseala este o alegere personală; alege să nu mai fii plictisit.”

  La început a părut încurcat, dar probabil că acest mesaj a avut efect, pentru că tot restul după-amiezii a vorbit cu oamenii, fără niciun semn de plictiseală. Un frate în vârstă cu mare influenţă, din tinereţea mea, obişnuia să spună zâmbind: „Un creştin trist este un creştin fals.”

  Poate eşti afectat de melancolie sau de gânduri depresive. Poate ai nevoie de ajutor medical sau psihologic. În orice caz, aminteşte-ţi numeroasele mesaje de bucurie pe care Dumnezeu ţi le trimite prin Sfintele Scripturi şi prin propriile tale experienţe. Alege teme cum ar fi bunătatea, optimismul şi speranţa, iar ele îţi vor îmbunătăţi dispoziţia sufletească. Repetă de mai multe ori versetul de astăzi şi următorul: „Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul să ne bucurăm şi să ne veselim în ea” (Psalmii 118:24). Spune cu gura ta: „Eu mă bucur şi mă veselesc în ea.”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....