Articolul precedentMomente delicate
  Articolul următorPrețul pe care nu-l puteai plăti

  Fericiţi în Domnul

  Căci aşa vorbeşte Domnul: „Strigaţi de bucurie asupra lui lacov, chiuiţi de veselie în fruntea neamurilor!” – Ieremia 31:7

  În Scripturi, mesajele de durere sunt urmate de mesaje de încurajare. Trebuie să ne amintim că trăim într-o lume de durere în care este totuşi posibil să ne bucurăm de pacea şi tihna oferite de Dumnezeu. Sonja Lyubomirsky este o cercetătoare care se concentrează pe psihologia pozitivă. În laboratorul ei de la Universitatea din California, conduce diverse studii care scot în evidenţă puterea unor anumite comportamente generatoare ale stării de bine: exprimarea mulţumirii, învăţarea iertării, practicarea faptelor de bunătate, hrănirea relaţiilor, bucuria pentru lucrurile mărunte, activităţile religioase, cultivarea sentimentelor pozitive şi altele. Cercetarea ei este sintetizată în cartea The How of Happiness (Ghidul fericirii), publicată în 2008. Chiar dacă studiile ei nu sunt orientate spre religie sau spiritualitate, recomandările sunt foarte aproape de cele promovate de religie.

  Deşi convingerea generală este că bogăţia materială e o sursă de fericire, rezultatele studiilor nu confirmă această idee. Lucrarea lui Nickerson şi a colegilor săi, publicată în Psychological Science (2003), descrie atitudinea a 12 000 de studenţi la un interval de 20 de ani. Cei care şi-au exprimat aspiraţiile financiare în anii de studenţie (scopul lor principal era să facă bani) au manifestat după 20 de ani un nivel mai scăzut de satisfacţie decât cei care nu avuseseră ţinte materialiste. Acumularea de bogăţii te poate absorbi. Arhitectul şi designerul american Frank Lloyd Wright (1867-1959) a realizat locuinţe pentru cele mai bogate familii din lume, fiind astfel capabil să observe de aproape stilul de viaţă şi caracterul acestora. Iată concluziile lui: „Mulţi oameni bogaţi sunt doar ceva mai mult decât servitorii propriilor posesiuni.” Fiecare putem ajunge servitorii, menajerele şi bonele permanente ale propriilor bunuri. Când acumularea de bunuri creşte, şi riscul pierderii şi al întâmplărilor nefericite creşte, precum şi durerea pierderii lor (cele mai multe depresii sunt produse de pierderi, chiar dacă nu sunt întotdeauna economice).

  Versetul de astăzi ne cere să fim veseli, să ne bucurăm şi să ne delectăm în Domnul. Părtăşia cu Isus ne face mai amabili, mai empatici, mai toleranţi şi mai generoşi. Drept urmare ne putem bucura mai mult de viaţă şi putem păşi pe urmele învăţătorului din Nazaret.

  Astăzi să ne apropiem de Isus ca să beneficiem de nivelul de bucurie şi încântare oferit de părtăşia cu El! Acestea ne vor scoate din neliniştea şi melancolia care ne induc frecvent stări depresive.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...