Domnul Se gândeşte la mine

  Eu sunt sărac şi lipsit, dar Domnul Se gândeşte la mine. Tu eşti ajutorul şi izbăvitorul meu: nu zăbovi, Dumnezeule! – Psalmii 40:17

  Primul şi cel mai specific simptom al depresiei este, în limbaj tehnic, disforia, sau starea de nelinişte profundă. Aceasta se traduce prin tristeţe, înverşunare, regret şi durere. O epuizare emoţională a cuprins-o pe Silvia la o lună după ce a născut. Avea tulburări de somn, nu avea poftă de mâncare, nu se putea concentra şi îi lipsea motivaţia în aşa măsură încât nici nu-şi găsea câteodată energia suficientă pentru a-şi îngriji fetiţa nou-născută. Doctorul i-a prescris medicamente ca să poată ţine sub control simptomele. Acestea au ajutat-o întrucâtva, dar soluţia supremă a venit când Silvia s-a hotărât să nu se lase doborâtă de depresie şi L-a căutat pe Dumnezeu în rugăciune fierbinte. Biblia a ajutat-o foarte mult, mai ales atunci când a citit psalmii. Experienţa ei spirituală a fost atât de binefăcătoare încât, după criză, Silvia pur şi simplu nu putea să nu le spună şi altora ce făcuse Dumnezeu pentru ea.

  Cartea Psalmii este plină de mesaje care exprimă durerea la nivel psihologic. Cuvinte ca „strâmtorare” şi „suferinţă” apar de multe ori şi multe dintre ele arată puterea lui Dumnezeu de a-i elibera pe copiii Săi din încercare. Multe dintre aceste expresii i-au fost de mare ajutor Silviei. „Neliniştea inimii mele creşte: scoate-mă din necazul meu! Uită-Te la ticăloşia şi truda mea şi iartă-mi toate păcatele mele!” (Psalmii 25:17,18); „Fă-mă să mă veselesc şi să mă bucur de îndurarea Ta, căci vezi ticăloşia mea, ştii neliniştea sufletului meu. (…) Ai milă de mine, Doamne, că sunt în strâmtorare: faţa, sufletul şi trupul mi s-au topit de întristare” (Psalmii 31:7,9); „Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5); „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie” (Psalmii 23:4).

  Dacă eşti afectat de descurajare şi tristeţe, versetul de astăzi îţi spune că Dumnezeu Se gândeşte la tine. Aşa cum visează un iubit la iubita lui, poţi fi sigur că Dumnezeu Se gândeşte la tine. S-ar putea să te miri, asemenea psalmistului: „Până când voi avea sufletul plin de grijă şi inima plină de necazuri în fiecare zi?” (Psalmii 1 3:2). Acelaşi psalm te încurajează să ai credinţă în Dumnezeu, şi El îţi va aduce bucuria în inimă, după cum este spus: „Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale” (v. 5).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....