Articolul precedentApreciază creșterea!
  Articolul următorSchimbată pentru totdeauna

  Ridică-te! Ieşi din oraş!

  Şi, fiindcă Lot zăbovea, bărbaţii aceia i-au apucat de mână pe el, pe nevastă-sa şi pe cele două fete ale lui, căci Domnul voia să-i cruţe; l-au scos şi l-au lăsat afară din cetate. – Geneza 19:16

  Al doilea simptom al depresiei este lipsa de motivaţie sau interes pentru orice, inclusiv pentru activităţile favorite. Cristina se lupta zile la rând să coboare din pat şi să-şi înceapă ziua – lucru pe care îl făcea cu bucurie înainte. Ramiro era sociabil din naştere, dar şi-a pierdut dorinţa de a se întâlni cu prietenii. Camilla îndrăgea voleiul, dar acum motivaţia ei pentru sport dispăruse. Cauza acestui zid de netrecut în cele trei situaţii era depresia, care îşi demolase complet victimele şi le luase motivaţia.

  Textul de astăzi ni-l prezintă pe Lot, care nu mai avea iniţiativă să părăsească Sodoma. Salvarea propriei vieţi ar fi trebuit să-i producă o reacţie imediată, dar nu era cazul lui Lot, aşa că îngerii au fost obligaţi să-l forţeze să plece. Nu avem dovezi că acest bărbat suferea de depresie, dar comportamentul lui ilustrează unul din simptomele ei: lipsa de motivaţie.

  Harry Randall Truman (1896-1980) şi-a pierdut şi el motivaţia spre sfârşitul vieţii. Trăia aproape de muntele St. Helens, în statul Washington (SUA). Fuseseră emise multe avertismente cu privire la erupţia iminentă a vulcanului St. Helens în apropiere, dar Harry a insistat să rămână în cabana lui. Autorităţile au venit de mai multe ori la el să-l convingă de pericol, dar el nu le-a dat importanţă. Când, în data de 18 mai 1980, s-a produs cel mai mare dezastru vulcanic din istoria Statelor Unite – erupţia vulcanului St. Helens -, Harry a fost îngropat sub torentul de foc, lavă şi cenuşă.

  Istoria lui Harry şi cea a lui Lot sunt similare, deoarece amândoi ezitau. În cele din urmă însă, istoriile lor au avut un final diferit. Amândoi ezitau din cauza dependenţei de bunurile lor. Unul dintre ei a ignorat avertizarea şi a pierit, în timp ce celălalt a fost luat de fiinţele cereşti, apucat de mână şi salvat, împreună cu familia lui.

  Există ceva care te absoarbe şi nu eşti în stare să reacţionezi la ce îţi cere Dumnezeu să faci? Chiar dacă îţi lipseşte motivaţia, Dumnezeu este gata să te apuce de mână, dacă îl laşi. Aceiaşi îngeri care au scos familia lui Lot din Sodoma nu au apucat mâna ginerilor lui, fiindcă aceştia nu erau pregătiţi să-şi lase bunurile în urmă. Dacă vrei, El te va apuca de mână şi te va duce la un loc sigur, iar în cele din urmă îţi va oferi salvarea veşnică.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...