Articolul precedentUn exemplu de perseverență
  Articolul următorO minune pentru Ryan

  Somnul liniştit

  Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea. – Psalmii 4:8

  Al patrulea simptom al depresiei este insomnia, chiar dacă în anumite cazuri poate fi vorba despre polul opus, somnolenţa. Psalmii descriu durerea fizică ce se accentuează pe durata orelor de noapte. Psalmistul ne spune: „Nu mai pot gemând! în fiecare noapte îmi stropesc aşternutul şi-mi scald patul în lacrimi. Mi s-a supt faţa de întristare şi am îmbătrânit din pricina tuturor celor care mă prigonesc” (Psalmii 6:6,7).

  Chiar dacă manifestarea insomniei nu înseamnă obligatoriu că persoana în cauză suferă de depresie, tulburările de somn caracterizează întotdeauna suferinţa depresivă. Dificultăţile la adormire sau la trezire şi incapacitatea de a adormi la loc pot fi ceva foarte neplăcut, dat fiind disconfortul de a doua zi. Problemele de somn au o frecvenţă din ce în ce mai ridicată la nivelul populaţiei generale, din cauza creşterii nivelului de stres asociat pierderii locului de muncă, problemelor de familie, incertitudinilor, complicaţiilor de sănătate, printre altele.

  Există şi o insomnie organică, dar cele mai multe tipuri de insomnie au de-a face cu îngrijorările, temerile şi vinovăţia. Când conştiinţa este complet liniştită şi când este credinţă în Dumnezeu, ne bucurăm de obicei de un somn profund şi înviorător. Se povesteşte că, în timpul unui turneu pastoral prin China, episcopul Bashford, din Biserica Episcopaliană, nu a putut să se cazeze la singura pensiune din zonă, deoarece era rezervată în întregime. Fără o alternativă mai bună, a hotărât să-şi petreacă noaptea sub nişte copaci. Aşezat pe pământ şi pe jumătate adormit, şi-a adus aminte dintr-odată că proprietarul pensiunii îi spusese că în zonă sunt câţiva răufăcători. Gândul acesta l-a împiedicat să adoarmă. După câteva ore de veghe, a început să mediteze la versetul de astăzi. L-a repetat de mai multe ori în minte şi s-a rugat: „Doamne, n-are niciun rost să stăm treji amândoi toată noaptea.” După câteva minute, episcopul dormea adânc.

  Exemplul lui Isus dormind pe timp de furtună este unul dintre cele mai impresionante. Pacea minţii Sale, asociată cu oboseala fizică I-au permis să doarmă în barcă în mijlocul furtunii; somnul Său era atât de adânc încât cu greu L-au putut trezi ucenicii (Matei 8:24,25). A lăsa îngrijorările, temerile, anxietăţile pe mâna lui Isus presupune un puternic exerciţiu de credinţă. Dacă îi lăsăm Lui întreaga noastră povară, ne putem bucura de promisiunea Sa: „Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...