Articolul precedentUn exemplu de credință
  Articolul următorMai puțin bagaj

  Aleargă, şi nu obosesc

  Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc. – Isaia 40:31

  Al şaselea simptom al depresiei este lipsa de energie şi pierderea puterii de a îndeplini sarcinile zilnice, atât din punct de vedere fizic, cât şi mintal. S-a demonstrat de multe ori că persoanele care suferă de depresie au de câştigat dacă se implică în activităţi precum exerciţiul fizic, susţinerea activă a celor în nevoie şi interacţiunea socială. Doar că aceste activităţi solicită energie şi motivare, care de obicei le lipsesc persoanelor care suferă de depresie.

  Numai mintea le poate transmite muşchilor putere să demareze acţiunea. Dar, din cauza lipsei de energie interioară, e nevoie să apelăm la un alt agent de schimbare, exterior, în vederea modificării atitudinii. A veni înaintea lui Dumnezeu în rugăciune fierbinte şi a crede promisiunile Sale constituie metoda oferită de Creator. Deoarece mintea poate influenţa acţiunea fizică a corpului, psalmistul declară: „Dar mie Tu îmi dai puterea bivolului” (Psalmii 92:10); „Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele” (Isaia 12:2); „El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin” (Isaia 40:29); „Căci eu sunt preţuit înaintea Domnului, şi Dumnezeul meu este tăria Mea” (Isaia 49:5); „Doamne, tăria, cetăţuia şi scăparea mea în ziua necazului!” (Ieremia 16:9).

  Textul de astăzi este unul dintre cele mai îndrăgite în scopul dobândirii unei stări pozitive a minţii şi a energiei în momente de descurajare. Ce minunată analogie cu vulturul care îşi înnoieşte puterea! Ce balsam eficient pentru israeliţii care se aflau sub jugul asirian! Ce mesaj încurajator pentru noi, care trăim intr-un veac de activitate frenetică şi atât de adesea obosiţi şi dezolaţi!

  Vulturii sunt dotaţi cu aripi puternice şi ample, pe care le folosesc nu întotdeauna ca să se propulseze, cât să plutească pur şi simplu folosind puterea vântului, care îi ajută să planeze. Când se ridică în plan vertical, vulturii folosesc curenţii de aer cald, care îi ajută să atingă altitudini mari cu un consum minim de energie şi să alunece prin aer ore în şir fără să obosească.

  Păstrează vie în minte această frumoasă imagine a vulturului care se ridică în zbor cu puterea curenţilor de aer cald! Pentru copiii lui Dumnezeu, această deosebită forţă exterioară nu este altcineva decât Duhul Sfânt propulsându-ne să zburăm neobosiţi şi să umblăm fără epuizare în timp ce facem voia lui Dumnezeu.

  Fii gata astăzi să-l dai voie Duhului Sfânt să-Şi manifeste puterea şi energia în viaţa ta!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...