Aleargă, şi nu obosesc

Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc. – Isaia 40:31

Al şaselea simptom al depresiei este lipsa de energie şi pierderea puterii de a îndeplini sarcinile zilnice, atât din punct de vedere fizic, cât şi mintal. S-a demonstrat de multe ori că persoanele care suferă de depresie au de câştigat dacă se implică în activităţi precum exerciţiul fizic, susţinerea activă a celor în nevoie şi interacţiunea socială. Doar că aceste activităţi solicită energie şi motivare, care de obicei le lipsesc persoanelor care suferă de depresie.

Numai mintea le poate transmite muşchilor putere să demareze acţiunea. Dar, din cauza lipsei de energie interioară, e nevoie să apelăm la un alt agent de schimbare, exterior, în vederea modificării atitudinii. A veni înaintea lui Dumnezeu în rugăciune fierbinte şi a crede promisiunile Sale constituie metoda oferită de Creator. Deoarece mintea poate influenţa acţiunea fizică a corpului, psalmistul declară: „Dar mie Tu îmi dai puterea bivolului” (Psalmii 92:10); „Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele” (Isaia 12:2); „El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin” (Isaia 40:29); „Căci eu sunt preţuit înaintea Domnului, şi Dumnezeul meu este tăria Mea” (Isaia 49:5); „Doamne, tăria, cetăţuia şi scăparea mea în ziua necazului!” (Ieremia 16:9).

Textul de astăzi este unul dintre cele mai îndrăgite în scopul dobândirii unei stări pozitive a minţii şi a energiei în momente de descurajare. Ce minunată analogie cu vulturul care îşi înnoieşte puterea! Ce balsam eficient pentru israeliţii care se aflau sub jugul asirian! Ce mesaj încurajator pentru noi, care trăim intr-un veac de activitate frenetică şi atât de adesea obosiţi şi dezolaţi!

Vulturii sunt dotaţi cu aripi puternice şi ample, pe care le folosesc nu întotdeauna ca să se propulseze, cât să plutească pur şi simplu folosind puterea vântului, care îi ajută să planeze. Când se ridică în plan vertical, vulturii folosesc curenţii de aer cald, care îi ajută să atingă altitudini mari cu un consum minim de energie şi să alunece prin aer ore în şir fără să obosească.

Păstrează vie în minte această frumoasă imagine a vulturului care se ridică în zbor cu puterea curenţilor de aer cald! Pentru copiii lui Dumnezeu, această deosebită forţă exterioară nu este altcineva decât Duhul Sfânt propulsându-ne să zburăm neobosiţi şi să umblăm fără epuizare în timp ce facem voia lui Dumnezeu.

Fii gata astăzi să-l dai voie Duhului Sfânt să-Şi manifeste puterea şi energia în viaţa ta!

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor