Articolul precedentUn exemplu de educație
  Articolul următorHar nemeritat

  Creaţi după chipul lui Dumnezeu

  Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. – Geneza 1:27

  Al şaptelea simptom al depresiei este complexul de inferioritate, care îi dă persoanei un simţământ de inadecvare, incapacitate, nesiguranţă în legătură cu îndeplinirea unei sarcini oarecare. Elisa era un exemplu clar de stimă de sine scăzută. Deşi avea o experienţă vastă şi calificări excelente pentru postul ei de bibliotecar-asistent, ea se considera totuşi incompetentă. Din cauza respectului de sine scăzut, a ajuns să-şi desfăşoare activitatea încet şi cu multe greşeli. De câte ori trebuia să facă un lucru nou, obişnuia să spună: „Asta nu e pentru mine”; „E prea greu”; „Este o provocare prea mare pentru mine” şi alte scuze similare. Întrucât era creştină, inferioritatea Elisei nu era o mărturie bună pentru colegii ei. Ar fi fost de preferat ca ea să-şi prezinte calităţile şi atributele personale şi să-I dea lui Dumnezeu credit pentru darurile ei.

  Cât priveşte stima de sine, există un echilibru fragil între neîncredere şi mândrie. Cum să păstrezi nivelul optim? Am (J) ajuns odată cu maşina în zona oraşului Los Angeles pentru a participa la o întâlnire cu foşti studenţi. Traficul era atât de aglomerat încât a trebuit să folosesc GPS-ul ca să mă îndrume pe o rută alternativă. Navigatorul m-a purtat pe Ventura Boulevard şi mi-am dat imediat seama ce fel de oameni locuiau pe-acolo. Frizerii, magazine de îmbrăcăminte, clinici de chirurgie plastică şi de cosmetică dentară, săli de sport, saIoane de masaj, magazine de decoraţiuni interioare, maşini luxoase se etalau unele după altele. Mi-am dat seama că eram în zona Hollywood şi îmi era clar că aspectul era fundamental acolo. Majoritatea rezidenţilor işi concentrau cea mai mare parte a resurselor pe îmbunătăţirea imaginii de sine, transformându-și aspectul exterior. Totuşi creştinismul nu pune mare preţ pe podoabe exterioare, ci pe podoaba interioară, cum spune inspirat Petru: „Ci să fie omul ascuns al inimii; în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:4).

  Noi ar trebui să ne ferim categoric şi definitiv de concentrarea pe „eu”. În acelaşi timp, Dumnezeu nu vrea să ne considerăm inferiori. Versetul de astăzi arată adevărata noastră ascendenţă: avem origine cerească, suntem creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Ar trebui să fim foarte mândri că suntem modelaţi şi concepuţi după chipul Creatorului.

  Dacă simţământul de inferioritate te bântuie, gândeşte-te la originea ta divină. Mai gândeşte-te şi la cruce: sacrificiul lui Isus pentru salvarea ta arată valoarea infinită pe care o ai înaintea lui Dumnezeu.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...