Articolul precedentUn exemplu de pocăință
  Articolul următorApă

  Mai strălucitoare ca miezul zilei

  Zilele tale vor străluci mai tare decât soarele la amiază, întunericul tău va fi ca lumina dimineţii. – Iov 11:17

  Al nouălea şi cel mai cumplit simptom al depresiei este gândul morţii – ideea de a-ţi lua viaţa care poate duce câteodată la tentative de suicid sau chiar la suicid. Persoana care se luptă cu depresia gravă suferă într-un asemenea grad încât moartea pare să fie singura soluţie.

  Personaje biblice alese de Dumnezeu, cum au fost Moise, Ilie şi Iona, şi-au dorit moartea în momentele critice ale misiunii lor şi I-au cerut lui Dumnezeu să le lase să moară (Numeri 11:14; 1 împăraţi 19:4; Iona 4:8). Nimeni nu este scutit de disperare, care este o armă folosită de Satana pentru a distruge bărbaţi şi femei. Din fericire, când venim la Dumnezeu şi cerem viaţă, nu moarte, El ne-o pune la dispoziţie, după cum spune şi psalmistul: „Sufletul meu este lipit de ţărână: înviorează-mă după făgăduinţa Ta!” (Psalmii 119:25). Psalmistul repetă cererea „înviorează-mă” de nu mai puţin de opt ori în Psalmul 119. Este dorinţa tuturor fiinţelor umane să aibă viaţă, şi încă nu una scurtă, ci una abundentă, ca aceea pe care a promis-o Isus: „Eu am venit ca oile Mele să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10).

  Textul de astăzi constituie o promisiune de încurajare şi de speranţă pentru cei care nu mai găsesc un rost în viaţa lor şi încep să creadă că moartea ar fi o soluţie mai bună. Scripturile ne asigură că viaţa copiilor lui Dumnezeu va fi mai strălucitoare decât miezul zilei şi, chiar dacă se mai umbreşte uneori, va fi ca dimineaţa, întunericul este asociat cu depresia atât în sens figurat, cât şi în sens propriu. De fapt, depresia sezonieră este o realitate deloc neglijabilă în ţările situate departe de ecuator, unde orele de lumină naturală pe timpul iernii sunt prea puţine. Lipsa de lumină solară agravează simptomele în lunile de iarnă, când nopţile sunt lungi, iar zilele, scurte. Rata acestui tip de depresie variază în funcţie de latitudine. De exemplu, rata depresiei în Florida este de 1,4% pe an, în timp ce la 2 000 de kilometri mai la nord, în New Hampshire, aceasta este de 9,7%.

  Unul dintre cele mai practice tratamente pentru depresia sezonieră este un dispozitiv cu lumină fluorescentă, care le furnizează lumină strălucitoare pacienţilor acasă la ei. Ei se plasează în faţa acestor dispozitive sau îşi desfăşoară activităţile expuşi la această lumină, astfel că depresia se diminuează. Dar există o lumină infinit mai puternică şi mai eficientă: Isus Hristos însuşi – „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (Ioan 8:12).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...