Articolul precedentPoteca ce duce acasă
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Moise

  Eu singur nu pot să port pe tot poporul acesta, căci este prea greu pentru mine. Decât să Te porţi aşa cu mine, mai bine omoară-mă, Te rog, dacă mai am vreo trecere înaintea Ta, ca să nu-mi mai văd nenorocirea. – Numeri 11:14,15

  Acestea sunt cuvintele lui Moise atunci când poporul se plângea că nu avea hrana de bază pe care obişnuia să o aibă în Egipt: carne, peşte, castraveţi, praz, ceapă şi usturoi (v. 4, 5). Aceste articole erau imposibil de obţinut în deşert. De aceea Dumnezeu a trimis în mod miraculos mană din cer. Dar şi aşa, mulţi israeliţi au venit la conducătorul lor să insiste să le schimbe meniul. Cereau un lucru imposibil, din cauza genului de mâncare şi a numărului de oameni. Chiar dacă nu ni se precizează, putem face o estimare. Numărătoarea bărbaţilor israeliţi de peste 20 de ani, făcută la puţin timp după plecarea din Egipt, a ajuns la 603 550 (Exodul 38:26; Numeri 1:46). Dacă fiecare bărbat reprezenta o familie de 4-5 membri, putem calcula uşor un total de 2,5 sau 3 milioane de guri de hrănit. E numai natural ca situaţia să-l facă pe Moise suficient de descurajat şi disperat încât să-I ceară lui Dumnezeu: „Te rog, omoară-mă.” Gândurile morbide, dorinţa de a muri sau tentativa de sinucidere sunt unele dintre cele mai serioase simptome ale depresiei şi Moise trebuie să fi simţit o foarte mare durere în suflet ca să facă o asemenea cerere.

  Dar Dumnezeu nu l-a lăsat pe Moise în acea situaţie fără ieşire. În ciuda lipsei sale evidente de credinţă (v. 21,22), Dumnezeu i-a prezentat o soluţie. A fost o cale foarte dureroasă pentru cei mai răzvrătiţi, care au avut parte de moarte ca urmare a neascultării lor. Nu sunt uşor de înţeles urmările acestei situaţii fatale; numai Dumnezeu cunoaşte motivele supreme. Ceea ce este clar e că Dumnezeu a luat disperarea lui Moise şi i-a oferit o cale de ieşire din situaţia de criză.

  Poate că şi tu te confrunţi cu probleme grave, la fel de dificile ca hrănirea a 2-3 milioane de oameni în deşert. Aminteşte-ţi că nimic nu este imposibil la Dumnezeu şi că promisiunile Lui sunt demne de încredere. El nu va rezolva totdeauna lucrurile în modul în care te aştepţi, dar promite să-ţi uşureze povara. „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre” (Matei 1 T.28,29).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....