Articolul precedentTrăiește veșnicia!
  Articolul următorPeste cincizeci de ani

  Iov

  Cum suspină robul după umbră, cum îşi aşteaptă muncitorul plata, aşa am eu parte de luni de durere şi partea mea sunt nopţi de suferinţă. – Iov 7:2,3

  În termeni contemporani, putem spune că Iov este puternicul participant la un studiu experimental de satisfacere a curiozităţii lui Satana: îl va blestema Iov pe Creatorul lui dacă îl supunem la suficientă presiune? în mod tragic, Iov şi-a pierdut cei zece copii, servitorii, toate animalele şi casele. În a doua fază, Satana i-a trimis răni dureroase care i-au afectat întregul corp. Soţia şi prietenii s-au întors împotriva lui. Deşi s-a confruntat cu această încercare, Iov nu a păcătuit şi nu L-a blamat pe Dumnezeu pentru niciuna dintre nenorocirile sale (Iov 1:22; 2:10).

  În ciuda credincioşiei sale, Iov a continuat să treacă prin suferinţa intensă. Versetele de astăzi denotă o durere profundă şi persistentă: „Luni de durere şi partea mea sunt nopţi de suferinţă.” Unul dintre cele mai dure pasaje este cel care exprimă dorinţa lui de a muri. „O, de mi s-ar asculta dorinţa şi de mi-ar împlini Dumnezeu nădejdea! De ar vrea Dumnezeu să mă zdrobească, întindă-Şi mâna şi să mă prăpădească!” (Iov 6:8,9).

  Viaţa lui Iov ne învaţă o lecţie fundamentală pentru situaţiile când căutăm explicaţii la lipsa de sens din viaţa noastră. În comparaţie cu alţi bărbaţi aleşi de Dumnezeu (cum ar fi David, care a suferit frecvent urmările propriilor greşeli), Iov a avut parte de o nedreptate şi suferinţă extremă. Este adevărat că, fiinţă umană fiind, Iov trebuie să fi făcut ceva rău, dar trăsăturile lui principale erau bunătatea, credincioşia şi ascultarea de Dumnezeu (1:1).

  De ce a suferit Iov pe nedrept? E o întrebare la care e foarte uşor de răspuns. Eu (J) am întâlnit oameni credincioşi lui Dumnezeu, dar care au avut parte de o măsură disproporţionată de greutăţi. Mă gândesc la Cliff, un profesor care s-a oferit voluntar să slujească într-o ţară îndepărtată, şi unul dintre vaccinuri i-a produs o reacţie care l-a paralizat de picioare pentru totdeauna. Mă gândesc la Peter, un pastor foarte bun care a suferit un cancer de plămâni, deşi nu a fumat niciodată în viaţa lui. Mă gândesc la Marcela, o gospodină devotată care a îndurat diagnosticul dureros şi tratamentul crunt pentru cancerul de sân, la vârsta de 40 de ani. De multe ori, aceştia s-au întrebat de ce. Povestea lui Iov, deşi inexplicabilă în multe privinţe, ne face să înţelegem conflictul cosmic în care suntem implicaţi.

  Este încurajator a şti că „a primit de la Domnul mai multe binecuvântări decât primise în cei dintâi ani” (Iov 42:12). Chiar dacă acest lucru nu se întâmplă şi în viaţa noastră, să ne amintim că Dumnezeu totdeauna oferă o soluţie ultimă: „întoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi” (Isaia 45:22).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....