Articolul precedentNicio negociere
  Articolul următorMesagerul lui Dumnezeu

  Iertarea divină

  Să se lase cel rău de calea lui şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu oboseşte iertând. – Isaia 55:7

  Iertarea autentică nu este de natură umană. O asemenea iertare poate avea loc numai prin influenţa Duhului Sfânt. El este singurul care poate înmuia inima aşa încât omul nedesăvârşit să poată oferi adevărata iertare.

  Versetul de astăzi vorbeşte despre iertarea divină. Aceasta este o chemare personală. Suntem invitaţi să ne întoarcem la Domnul, ştiind că El are milă şi „nu oboseşte iertând”. Cuvântul din original este rabah, care exprimă ceva numeros, amplificat şi care creşte continuu. Acesta este cel mai bun cuvânt pe care l-a putut găsi profetul pentru a exprima în mod inspirat ideea reunirii cu un Dumnezeu mărinimos, care nu Se uită la amploarea nelegiuirii, ci la sinceritatea inimii omeneşti.

  Tema iertării lui Dumnezeu apare în mod repetat în Scriptură şi este exprimată prin intermediul diferitelor alegorii şi parabole. Parabola fiului risipitor (Luca 15) este una dintre cele mai frumoase şi mai semnificative povestiri ce descriu caracterul iertător al lui Dumnezeu. Biblia foloseşte figuri de stil ca zăpada şi lâna (Isaia 1:18) – imagini excelente ale culorii albe – pentru a exemplifica iertarea. Ni se mai spune despre un Dumnezeu care iartă nelegiuirea şi ne uită păcatele – pe care chiar le aruncă în fundul mării uitării (Mica 7:18,19). Chiar şi aşa, aceste figuri de stil sunt incomplete, deoarece iertarea lui Dumnezeu este imensă şi infinită.

  Una dintre cauzele depresiei este vinovăţia – de multe ori nefondată. Un exemplu de vinovăţie nefondată este cea resimţită de persoanele care au supravieţuit unui accident, în timp ce alţii şi-au pierdut viaţa, sau vinovăţia pe care o simte un copil pentru separarea sau divorţul părinţilor lui. Dar, alteori, vina este îndreptăţită, atunci când este o mustrare puternică de conştiinţă pentru un comportament păcătos. În acest caz, soluţia este iertarea divină. Creştinul, personajul principal din cartea Călătoria creştinului, a lui John Bunyan, suferea foarte mult din cauza poverii de. vină pe care o ducea pe umeri. Văzând crucea lui Hristos, acesta şi-a dat seama că povara de vină i-a alunecat şi s-a rostogolit la vale, dispărând complet.

  Dacă ai simptome de depresie din cauza păcatelor comise, fixează-ţi privirea pe crucea lui Hristos şi, cu inima plină de părere de rău şi pocăinţă, asumă-ţi următoarele cuvinte ale psalmistului: „Pentru Numele Tău, Doamne, iartă-mi fărădelegea, căci mare este” (Psalmii 25:11). Vei observa imediat că povara păcatelor tale va aluneca la vale şi nu vei mai ajunge la ea.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Valoarea speranţei

  Biblia vorbeşte despre cea mai bună speranţă - binecuvântata noastră speranţă (Tit 2:13), care este venirea Domnului nostru Isus Hristos, ca să pună capăt acestei perioade de durere, moarte şi nedreptate şi să dea startul bucuriei veşniciei.

  Încrederea în Dumnezeu

  Încrederea în Tatăl ceresc este modalitatea autentică de prevenire şi combatere a depresiei. Împrejurările vieţii pot înrăutăţi teribil situaţia personală a cuiva susceptibil la depresie: o boală gravă - proprie sau a cuiva drag; pierderea locului de muncă; dezintegrarea familiei, etc.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...