Articolul precedentTăria capului limpede
  Articolul următorHristos este podul

  Valoarea speranţei

  Aşteptarea celor neprihăniţi nu va fi decât bucurie, dar nădejdea celor răi va pieri. – Proverbele 10:28

  Una dintre cele mai intense aspiraţii ale mele (J) din copilărie a fost să am o bicicletă. Nu mi-am văzut acest vis împlinit decât la vârsta de 13 ani, iar acest lung timp de aşteptare mi-a produs o oarecare frustrare din când în când. Dar, în acelaşi timp, mi-a adus mult entuziasm, anticipare şi speranţă. Bicicleta visurilor mele avea să devină realitate numai dacă mă purtam bine şi dacă resursele familiei permiteau acest lucru. De aceea, în câteva ocazii, viziunea bicicletei mi-a dat putere de voinţă să învăţ, să iau note mari şi să fiu ascultător când înclinaţiile mă împingeau într-o direcţie greşită sau când mă simţeam ispitit să mint sau să trişez. Recunosc faptul că nu a fost cel mai înalt şi ideal stimul, dar în mintea mea de copil aceasta era o motivaţie extraordinară. Bicicleta mi-a păstrat speranţa vie şi mi-a dat energia de a face lucrurile corect. Interesant este că, odată primită bicicleta, păream să am nevoie de o altă sursă de motivare a comportamentului: echipament de ciclism şi accesorii de bicicletă… sau oricare element care mi-ar fi adus speranţă. Această experienţă m-a învăţat prima lecţie despre valoarea speranţei.

  De fapt, speranţa este un motivator foarte puternic pentru realizarea faptelor bune. Depresia este caracterizată de lipsa speranţei până la punctul nefericit în care oamenii deprimaţi rămân complet dezolaţi. Dumnezeu nu doreşte să-Şi vadă copiii în această situaţie. Dumnezeu îşi doreşte ca fiinţele create de El să trăiască având cea mai mare bucurie şi cu cea mai bună speranţă. Biblia ne-a lăsat o moştenire bogată de mesaje de speranţă, la fel ca textul de astăzi sau ca unul din partea psalmistului: „Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu? Nădăjduieşte în Domnul, căci iarăşi îl voi lăuda: El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu” (Psalmii 43:5).

  Când poetul şi filosoful italian Dante Alighieri (1265-1321) a descris iadul în Divina comedie, el şi-a imaginat următoarea mare inscripţie la poarta de la intrare: „Renunţă la orice speranţă, tu, care intri aici!” Chiar dacă ştim că descrierea infernului lui Dante nu se bazează pe Scriptură, semnificaţia unei asemenea disperări constituie o imagine foarte puternică: situaţia cea mai rea posibilă, în afară de chinurile veşnice, este lipsa de speranţă.

  Biblia vorbeşte despre cea mai bună speranţă – binecuvântata noastră speranţă (Tit 2:13), care este venirea Domnului nostru Isus Hristos, ca să pună capăt acestei perioade de durere, moarte şi nedreptate şi să dea startul bucuriei veşniciei.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....