Articolul precedentAjutor, mă pierd!
  Articolul următorTotul strălucește

  Cea mai mare speranță

  Cei izbăviţi de Domnul se vor întoarce şi vor merge spre Sion cu cântece de biruinţă. O bucurie veşnică le va încununa capul, veselia şi bucuria îi vor apuca, iar durerea şi gemetele vor fugi. – Isaia 35:10

  O veche legendă rabinică spune că, pe vremea când era guvernator în Egipt în anii de foamete, în ciuda faptului că avea hambarele pline, Iosif întâmpina dificultăţi în procesul de distribuire. În mod frecvent, oamenii ajungeau la disperare pentru că nu aveau acces imediat la hrană şi credeau că ar putea muri din lipsa ei. Legenda spune că lui Iosif i-a venit o idee despre cum să le menţină oamenilor speranţa vie şi să le prelungească viaţa până când aveau să primească grânele. În mod regulat, guvernatorul poruncea să fie aruncate cantităţi mari de paie în apele Nilului. În lungul lui parcurs, fluviul avea să poarte aceste paie prin toate regiunile, sugerând că mai există mult grâu disponibil şi că nimeni nu va pieri.

  Exemplele de zi cu zi ale iubirii lui Dumnezeu în viaţa noastră, chiar dacă sunt mici detalii care ne arată că El ne poartă de grijă, sunt asemenea paielor dătătoare de speranţă că Iahve va pune capăt durerii şi tristeţii. Versetul de astăzi vorbeşte foarte clar despre bucuria veşnică a celor răscumpăraţi şi despre despărţirea de durere şi oftat. Chiar dacă se referă în principal la bucuria captivilor care se întorceau la Ierusalim, profeţia are şi rostul de a ne face şi pe noi – care trăim în era creştină – să ne gândim la noul Ierusalim, unde bucuria va fi eternă prin răscumpărarea care este în Isus.

  Unele studii privind depresia arată că persoanele în vârstă (în mod deosebit cele de sex masculin) sunt expuse la un risc mai mare de simptome de depresie în comparaţie cu persoanele de vârstă mijlocie. Explicaţia constă în declinul puterii fizice şi apropierea de sfârşitul vieţii, care induc disperare. Totuşi, pentru credincioşi, acest stadiu de declin fizic poate fi foarte diferit. Cei mai importanţi factori în prevenirea şi combaterea depresiei presupun: meditaţia pe subiectul mântuirii prin harul lui Dumnezeu şi al speranţei vieţii veşnice, precum şi contemplarea fericirii, bucuriei şi lipsei de tristeţe promise în Biblie.

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire” (Psalmii 32:7). Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....