Articolul precedentÎnțelegere și sprijin
  Articolul următorMi-e frică!

  Nimeni nu vă va lua bucuria

  Tot aşa şi voi, acum sunteţi plini de întristare, dar Eu vă voi vedea iarăşi, inima vi se va bucura şi nimeni nu vă va răpi bucuria voastră. – Ioan 16:22

  Descurajarea şi depresia apar în numeroase texte biblice. Depresia este o stare mintală care a afectat anumite personaje biblice, chiar dacă multe dintre ele erau pline de bunătate şi credincioşie. În zilele noastre putem suferi de pe urma simptomelor de depresie în orice timp şi în orice loc. Dar trebuie să recunoaştem că Isus din Nazaret este soluţia supremă la această problemă a descurajării, tristeţii şi depresiei.

  Isus s-a născut cu „veşti bune şi o mare bucurie”, anunţate de îngeri la Betleem. În cursul vieţii şi slujirii Sale, Şi-a răsfrânt bucuria asupra tuturor celor pe care i-a întâlnit şi mai ales a celor care aveau cea mai mare nevoie de ea. Isus i-a dăruit bucurie leprosului care a îngenuncheat înaintea Lui cerându-I să-l vindece. Isus l-a vindecat în mod miraculos pe slujitorul sutaşului şi a adus bucurie în casa acestuia. Isus a adus bucurie şi în Sabat, în Capernaum, vindecând-o pe soacra lui Petru şi un alt număr neprecizat de bolnavi. Isus l-a acoperit cu bucurie pe paraliticul întins pe pat şi i-a acordat iertare şi recuperare completă. Le-a insuflat bucurie celor doi orbi care stăteau pe marginea drumului cerând compasiune şi cărora le-a redat şi vederea. Isus i-a dat bucurie omului cu mâna uscată care se afla în sinagogă în ziua de Sabat. El a umplut-o de bucurie pe o canaanită când i-a vindecat fiica posedată de un demon. Isus a transformat masa a patru mii de oameni într-o ocazie de bucurie. A revărsat bucurie şi peste un băiat posedat, pe care ucenicii nu l-au putut vindeca. Şi poate continua lista de evenimente pline de bucurie care, „dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că nici chiar în lumea aceasta nu ar fi putut încăpea cărţile care s-ar fi scris” (Ioan 21:25).

  Bucuria pe care o dă Isus nu se epuizează, dimpotrivă, este deplină şi se revarsă. Aceeaşi bucurie este disponibilă astăzi pentru tine şi pentru mine. Isus este încă interesat ca noi să ne bucurăm de părtăşia şi binecuvântările Sale. E adevărat că uneori vrăjmaşul se interpune şi trecem prin suferinţă, dar Isus ne invită, chiar şi când suntem trişti, să ne ridicăm ochii cu asigurarea că El va transforma în bucurie tristeţea noastră (Ioan 16:20). Când El Se va întoarce, inimile noastre vor tresălta de bucurie. Aceea va fi ziua în care nimeni şi nimic nu ne va putea lua bucuria (v. 22).

  Domnul face această credibilă promisiune de bucurie, încântare şi fericire astăzi şi pe viitor. „Ba încă, El îţi umple gura cu strigăte de bucurie, şi buzele cu cântări de veselie” (Iov 8:21).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...