Articolul precedentMai arzi?
  Articolul următorRestaurare

  Experienţe pe vârful muntelui

  Dumnezeu mă încinge cu putere şi mâ povâţuieşte pe calea cea dreaptă. El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor şi mă aşază pe înălţimile mele. – Psalmii 18:32,33

  Biblia vorbeşte despre diverse momente importante care au avut loc pe înălţimi de munte. Domnul a ales munţii ca să Se prezinte pe Sine într-un mod special. Mai mult decât atât, El a promis că va conferi putere şi lumină pentru picioarele călătorului, ca să poată urca în locuri înalte şi să rămână puternic.

  De exemplu, Dumnezeu a ales muntele Sinai să-Şi arate prezenţa prin tunete, fulgere, nori de fum ca dintr-un cuptor şi cu un glas ca de tunet. Moise a stat în această atmosferă sfântă 40 de zile şi 40 de nopţi. Aici Dumnezeu i-a dat lui Moise tablele legii scrise cu degetul Său. Aaron, Nadab şi Abihu şi 70 de bătrâni ai lui Israel, împreună cu Moise, L-au văzut pe Domnul pe munte (Exodul 24).

  Pe muntele Carmel, Dumnezeu S-a manifestat într-o manieră extraordinară, trimiţând foc din cer ca să ardă jertfa, altarul şi să absoarbă chiar şi apa din şanţ, în timp ce rugăciunile şi riturile abominabile ale profeţilor lui Baal nu au avut niciun efect. Acesta a fost locul în care Ilie a invocat venirea mult aşteptatei ploi, după o lungă perioadă de secetă, şi Dumnezeu l-a ascultat (1 Împăraţi 18).

  Isus Şi-a arătat slava în faţa lui Petru, Iacov şi Ioan pe Muntele Schimbării la Faţă. Pe vârful muntelui, faţa Sa a strălucit ca soarele, iar Moise şi Ilie au venit la ei. Dumnezeu însuşi a vorbit acolo pentru a valida identitatea şi autoritatea lui Isus (Matei 17).

  Biblia vorbeşte şi de alţi munţi unde s-au întâmplat lucruri mari: Ararat, Golgota, Sion, Măslinilor etc. Pentru a ajunge în vârf, este necesar efort; fiecare pas este greu şi dureros; este nevoie de un anumit nivel de pregătire fizică şi de o stare sufletească dată de Domnul – o abilitate comparabilă cu agilitatea căprioarelor. Pe vârf, trăim sentimente indescriptibile. Rezilienţa apare numai în urma unui anumit grad de durere. Experienţele dificile, barierele şi limitările vieţii pot fi singura cale de a obţine rezilienţă şi a depăşi crizele mai puternici.

  Să ne aducem aminte că, după momentele culminante, trebuie să ne întoarcem în vale. Petru, Iacov şi Ioan voiau să rămână pe munte datorită măreţiei prezenţei divine, dar au trebuit să coboare. La fel şi noi, trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus (1 Tesaloniceni 4:17).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....