Articolul precedentRăspunsul religiei
  Articolul următorIertarea

  Greutăţile financiare

  Apoi, le-a mai zis: „Când v-am trimis fără pungă, fără traistă și fără încălțăminte, ați dus voi lipsă de ceva?” „De nimic”, I-au răspuns ei. – Luca 22:35

  Mama mea (J) a rămas văduvă când sora mea avea doi ani și eu aveam cinci ani. Pensia care îi revenea mamei era insuficientă, pentru că venitul tatei fusese constituit în mare parte din comisioane. Nu doar că eram amenințați de sărăcie, dar însuși viitorul nostru era amenințat, deoarece aveam nevoie de bani nu numai ca să trăim, ci și ca să putem plăti ratele la casa pe care părinții abia o cumpăraseră. A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Până la urmă, după toate dificultățile, am ieșit la liman și am putut cu adevărat să răspundem la întrebarea: „Ați dus lipsă de ceva?” cu textul de astăzi: „De nimic.” Promisiunea divină este autentică: „Am fost tânăr și am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmașii Lui cerșindu-și pâinea” (Psalmii 37:25).

  Reziliența se dezvoltă în urma a numeroase situații dificile, una dintre acestea fiind problema financiară, dar poate fi de asemenea calea de a învăța un miliard de lecții. Mariette Jacobs știa că, din ziua în care părinții ei și-au pierdut locurile de muncă, ea va face tot posibilul să îi ajute. Dar Mariette și-a pierdut și ea locul de muncă și în familia lor singura salariată mai rămăsese sora ei mai mică. Luni de zile au trebuit să facă față unor greutăți semnificative. Într-o zi, când Mariette vorbea cu sora ei despre nevoile familiei, aceasta i-a spus:

  – Mi-ar plăcea foarte mult să mănânc o înghețată, mai mult decât orice lucru pe lume.

  – Nu, nu avem bani. Știi cât de mult costă o înghețată? Cât o rolă de hârtie igienică, a fost răspunsul lui Mariette.

  Apoi au glumit amândouă și au stabilit că un sul de hârtie igienică era mai important și că, deși nu își permiteau înghețată, își permiteau totuși hârtie igienică. Din această glumă s-a născut o carte devoțională renumită, The Day I Ate a Toilet Roll (Ziua în care am mâncat un sul de hârtie igienică). Autoarea prezintă diverse lecții pe care le-a învățat în urma experienței ei cu lipsurile financiare: umilința, sârguința, ascultarea, generozitatea, integritatea, disciplina, acceptarea, răbdarea, loialitatea față de Dumnezeu, credința în Dumnezeu… numărând în total 30 și fiind incluse în această carte. Să medităm la textul: „Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....