Articolul precedentSărutul cuvintelor
  Articolul următorOchii inimii tale

  Batjocura şi dispreţul

  Ne faci de ocara vecinilor noștri, de batjocura și de râsul celor ce ne înconjoară. – Psalmii 44:13

  Eu (J) o consider pe colega mea Tamara una dintre cele mai creative și inteligente persoane întâlnite vreodată. Iubită și respectată de colegi și de studenți, Tamara predă cursuri teoretice și de laborator, cu farmec și rigoare, folosind multiple ilustrații, obiecte, sarcini practice, vizite, proiecte pentru asistarea celor în nevoie și activități care construiesc legături de prietenie și camaraderie între toți cei implicați în procesul de învățare.

  Ea mi-a povestit despre anii copilăriei ei și am fost surprins de contrastul dintre trecut și prezent. Ea provine dintr-o familie aparținând unei minorități etnice din Statele Unite. A suferit o sărăcie extremă și a purtat diverse porecle insultătoare atât la școală, cât și în cartier. Era membra unei minorități religioase și a îndurat mult dispreț atât din partea copiilor, cât și a adulților, care le trimiteau ei și familiei ei în mod constant mesaje de batjocură la adresa credinței lor și a practicilor lor religioase. Tatăl ei a fost chiar amenințat cu moartea pentru că ținea studii biblice cu un vecin. Aceste experiențe i-au produs Tamarei mult dezgust. I-ar fi plăcut să dea și ea replica, dar părinții ei au învățat-o să umble pe urmele Învățătorului: să fie umilă, să ierte și să-i iubească pe cei care au ofensat-o.

  Anii în care Tamara și familia ei erau obiectul criticii nemeritate au silit-o să facă un efort pentru a-și trăi viața în mod ferm și a rămâne credincioasă principiilor ei, devenind o femeie cu ținte înalte. Ea a avansat în domeniul academic și și-a luat un doctorat la Universitatea Statului Washington, o instituție foarte apreciată. E posibil ca acest lucru să nu se fi putut realiza fără drama primilor ani din viața ei. Atunci când vorbește despre acei ani, ea zâmbește – în semn de gratitudine pentru acele condiții dureroase.

  Fiecare credincios este chemat să treacă prin perioade de suferință și, în cursul acelor zile dificile, el poate ajunge să-și exprime confuzia înaintea lui Dumnezeu: „Unde ești Tu când aceștia mă batjocoresc?” sau chiar să ceară, asemenea psalmistului: „Trezește-Te” (Psalmii 44:23), ca și când Dumnezeu ar dormi. Dar Dumnezeu nu este absent și nici adormit. Psalmistul însuși încheie creația poetică prin exclamația: „Izbăvește-ne pentru bunătatea Ta!” (v. 26). Cum să nu răspundă Tatăl ceresc iubitor la o asemenea cerere din partea unuia din copiii Săi aflați în nevoie?

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....