Articolul precedentVorba multă, bogăția omului
  Articolul următorIată-mă, Doamne!

  Calea răbdării

  Ba, mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre, căci știm că necazul aduce răbdare. – Romani 5:3

  George Goodman (1821–1908), un faimos profesor și teolog englez, a primit într-o zi vizita unuia dintre seminariștii aflați sub îndrumarea sa. În mod insistent, tânărul i-a cerut să se roage pentru el.

  — Domnule Goodman, mi-ar plăcea să vă rugați pentru mine să pot avea răbdare.

  Experimentatul teolog și-a pus mâinile pe umărul studentului, l-a invitat să îngenuncheze și a repetat în rugăciune de câteva ori: „Tată ceresc, dă-i încercări!”

  La sfârșitul rugăciunii, chiar înainte să se ridice în picioare, tânărul a spus repede:

  — Domnule pastor, dar eu de răbdare am nevoie, de fapt.

  Fără nicio pauză, pastorul a început să se roage din nou la fel: „Doamne, dă-i încercări!”.

  Renunțând, studentul la teologie și-a luat la revedere, spunând:

  — Vă mulțumesc frumos, domnule Goodman, dar eu nu încercări vreau; eu am nevoie de răbdare!

  Cu un zâmbet amabil, Goodman a deschis Biblia și a citit Romani 5:3.

  Cu doar câțiva ani în urmă, nimeni nu își pierdea răbdarea dacă trebuia să aștepte o scrisoare, care făcea pe drum câteva zile; nimeni nu protesta dacă un transfer bancar întârzia și două săptămâni. Nimeni nu aștepta mai puțin de câteva zile până când fotografiile să-i fie developate. Astăzi, toate aceste acțiuni se fac în câteva secunde. Și, dacă din anumite motive tehnice rezultatul întârzie câteva minute, ne enervăm și părem incapabili să ne mutăm gândurile de la neliniștea așteptării rezultatului pe loc. Se pare că astăzi, mai mult decât oricând în trecut, răbdarea este cea mai mare nevoie. Este un fenomen ciudat: avansul tehnologic, în virtutea eficienței lui, ar fi trebuit să ne potolească nerăbdarea, dar, dimpotrivă, pare că ne-a sporit-o.

  Textul biblic de astăzi ne aduce aminte că unul dintre cele mai mari beneficii ale încercării este răbdarea. Cu toții știm că realizăm mai multe și înaintăm mai mult dacă muncim constant și într-un ritm echilibrat, dar prea puțini se gândesc la răbdare în umblarea lor. Apostolul Pavel a îndurat o lungă listă de greutăți, obstacole, suferințe și batjocuri. Din experiență spunea el că încercarea aduce răbdare, „și răbdarea aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea” (v. 4).

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...