Articolul precedentDouă urechi
  Articolul următorDoar două cuvinte

  Ţepuşul din carne

  Și, ca să nu mă umflu de mândrie din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un țepuș în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască și să mă împiedice să mă îngâmf. – 2 Corinteni 12:7

  Acul este un organ ascuțit localizat pe spatele unor vietăți precum albina, viespea sau scorpionul. Este conectat la o glandă care secretă o doză de venin, ce produce o durere intensă în zona înțepăturii respectivei insecte. După durere vine iritația. Zona se înroșește și se umflă după câteva ore. Simptomele dispar după câteva zile. Dacă persoana este alergică la aceste înțepături, consecințele pot fi grave, inclusiv tuse, dificultăți de respirație, frisoane sau chiar pierderea cunoștinței. Dacă este un ac de albină, acesta rămâne în piele, fapt care complică și prelungește simptomele, dacă nu este scos.

  Apostolul Pavel vorbește despre riscul de a fi lăudat și înălțat. Astfel că Dumnezeu nu i-a îndepărtat acest „țepuș” (v. 9). Biblia nu dezvăluie natura exactă a acestui țepuș. Fără îndoială, acesta trebuie să fi fost o experiență dureroasă îndelungată și incomodă, de natură fizică sau mintală.

  Exemplul cu țepușul este unul bun pentru a ne ajuta să înțelegem experiența lui Pavel. Mediul din care provenea și istoricul său personal l-au ajutat să treacă prin durerea acestei vieți. Ca evreu, el putea pretinde că este perfect din punct de vedere religios: circumcis în a opta zi, urmaș al lui Israel, din tribul lui Beniamin, fariseu, fără pată în ce privește legea și chiar persecutor al creștinilor (Filipeni 3:5,6). Ca apostol, ar fi putut pe bună dreptate să se mândrească cu „decorațiile” sale în luptele credinței: bătăi, munci grele, întemnițări, amenințări cu moartea de toate felurile și în multe locuri, lapidare, naufragiu, privare de somn, înfometare, însetare, înfrigurare și lipsa hainelor, pe lângă apăsarea emoțională produsă de biserici. Dar apostolul nu voia să se laude cu aceste lucruri, mai degrabă le considera slăbiciuni și pierderi ca să-L câștige pe Hristos (2 Corinteni 11:21-33).

  Pavel era conștient că Domnul nu îi răspunsese la rugăciunile de a fi eliberat de țepuș pentru că disconfortul îi servea ca protecție împotriva vanității („ca să nu mă îngâmf”). Pe împăratul David, durerea și suferința l-au ajutat să revină pe drumul drept: „Până ce am fost smerit, rătăceam; dar acum păzesc Cuvântul Tău” (Psalmii 119:67).

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...