Articolul precedentLasă-mă să… greșesc!
  Articolul următorAterizare forțată!

  Nenorocirile lui Iov

  Până și copiii mă disprețuiesc: dacă mă scol, ei mă ocărăsc. Aceia în care mă încredeam mă urăsc, aceia pe care îi iubeam s-au întors împotriva mea. – Iov 19:18,19

  Chiar dacă era neprihănit, fără pată, temător de Dumnezeu și își întorcea fața de la rău, Iov a suferit totuși o serie de nenorociri care l-au dus la limita extremă a suferinței. El nu știa că Dumnezeu îi permisese lui Satana să-l încerce până la limită. Nu știa decât că, deși Îi era credincios lui Dumnezeu, suferea cele mai rele nenorociri pe care și le-ar fi putut imagina cineva.

  În primul rând, un grup de nomazi din Arabia au dat iama în proprietățile sale, luându-i toți boii și măgarii, omorându-i pe slujitori. În al doilea rând, turmele și păstorii săi au fost arși într-un incendiu uriaș. În al treilea rând, bande de caldeeni (popoare semitice din sudul Mesopotamiei) i-au jefuit toate cămilele și i-au omorât cu sabia pe servitorii care erau cu ele. În al patrulea rând, toți cei șapte fii și trei fiice, care se aflau la o petrecere în casa celui mai mare, au fost omorâți de un vânt puternic venit din deșert, care a lovit în cele patru colțuri ale casei, făcând structura să se prăbușească peste ei. În al cincilea rând, Satana a trimis peste Iov o erupție care i-a afectat întregul corp, de la picioare până în creștet, cauzându-i mâncărimi intense.

  Chiar și cele mai mari pierderi pot fi tolerate atunci când cei dragi și oameni sensibili și grijulii îi sunt aproape și îl ajută pe cel în suferință să traverseze perioada grea. Dar Iov nu a beneficiat de acest factor fundamental de susținere. În mijlocul acestor suferințe teribile, soția i-a spus: „Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta! Blestemă pe Dumnezeu și mori” (Iov 2:9). Trei dintre cei mai buni prieteni ai lui Iov s-au angajat într-un dialog cu el nu pentru a-l susține, ci pentru a-l ocărî din cauza presupuselor sale fapte rele, acuzându-l de păcate îngrozitoare și minciuni. Toată lumea i-a întors spatele, după cum putem vedea în propria sa cuvântare, din Iov 19. Frații lui s-au îndepărtat și ei de el, rudele și prietenii îl ocoleau, slujitoarele îl credeau ciudat, servitorii nu-i răspundeau când îi chema și cei mai apropiați prieteni îl detestau. Textul de astăzi ne spune că și copiii îl disprețuiau.

  Să pierzi totul și să fii respins de cei mai apropiați ai tăi este o tragedie răsunătoare. Poate că ai trăit ceva asemănător sau poate știi pe cineva care a trecut printr‑o asemenea situație. Trebuie însă să fii sigur de un lucru: chiar și atunci când cei dragi te abandonează, Dumnezeu te va susține în tot felul de încercări. El îți lasă o minunată promisiune când îți spune că va fi cu tine „până la sfârșitul veacului” (Matei 28:20).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...