Îl voi vedea pe Dumnezeu

Urechea mea auzise vorbindu-se despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a văzut. – Iov 42:5

Iov este unul dintre cele mai reziliente personaje biblice. El a avut totul și a pierdut totul. Cartea Iov prezintă confuzia și suferința unui om neprihănit care suportă cea mai cumplită lovitură a răului în toată „splendoarea” sa. Totuși, propria mărturie dovedește că, înainte de suferință, Iov nu-L cunoștea pe Dumnezeu decât numai după reputația Sa. Doar după ce a trecut prin încercare, Iov a ajuns la adevărata cunoaștere de Dumnezeu în mod personal.

Fanny Crosby (1820–1915) a fost textieră, compozitoare și poetă, una dintre cele mai prolifice scriitoare de imnuri din toate timpurile. Testamentul ei este eminamente religios și include peste 6 000 de imnuri și cântări religioase, cum ar fi „Domnul domnește în Sion”, „Sigur la Domnu-n brațe”, „La lucru” sau „Isus te cheamă duios să vii acasă”. Când avea doar șase săptămâni, Fanny a contractat o infecție respiratorie care i-a produs inflamarea ochilor. Doctorul din sat era plecat și un vecin a recomandat aplicarea compreselor cu muștar iute pe ochi. „Tratamentul” i-a distrus nervul optic și a rămas nevăzătoare pentru toată viața. Când avea cinci ani, și-a pierdut tatăl. În ciuda acestor adversități, ea s-a dezvoltat normal și s-a angajat cu succes în domeniul muzical, iar de la 16 ani a învățat să cânte la pian, la harpă, la chitară și la orgă.

Într-o ocazie, un om al bisericii care încerca să-și arate amabilitatea, i-a spus:

— Ce păcat că Maestrul care ți-a dat atât de multe daruri nu ți-a dat măcar un ochi să vezi!

— Știți care ar fi fost cererea mea la naștere? Să mă nasc oarbă, a fost răspunsul ei rostit imediat.

— De ce?

— Pentru că, atunci când Isus va reveni, primul lucru pe care îl voi vedea va fi fața Mântuitorului meu.

Această femeie a lui Dumnezeu a fost o binecuvântare pentru toți cei care au cunoscut-o. Imnurile ei au fost și încă sunt sursă de inspirație pentru mulți.

Iov s-a bucurat de darul vederii, Fanny, nu. Însă amândoi au putut „să-L vadă” pe Dumnezeu cu mintea și cu inima. De asemenea, Îl vor vedea față în față în ziua în care El Se va întoarce împlinind cuvintele lui Iov: „Dar știu că Răscumpărătorul meu este viu și că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea și chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuși pe Dumnezeu” (Iov 19:25,26).

Tu și cu mine avem și noi această opțiune și ne putem îmbărbăta cu convingerea că Îl vom vedea față în față când va reveni să ne ia la cer.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor