Articolul precedentMuzica și închinarea
  Articolul următorMireasma Lui este îndeajuns

  Decizii greşite

  Pe vremea judecătorilor, a fost o foamete în țară. Un om din Betleemul lui Iuda a plecat cu nevastă-sa și cu cei doi fii ai lui să locuiască pentru o vreme în țara Moabului. Numele omului aceluia era Elimelec, numele nevestei lui era Naomi și cei doi fii ai lui se numeau Mahlon și Chilion: erau efratiți din Betleemul lui Iuda. Ajungând în țara Moabului și-au așezat locuința acolo. – Rut 1:1,2

  Elisa și Ronald erau un cuplu proaspăt căsătorit, ambii studenți la teologie, când s-au gândit să plece în străinătate ca să-și definitiveze studiile acolo. Ei s-au rugat lui Dumnezeu să le arate pașii de urmat. Mulți oameni cu experiență i-au sfătuit să nu plece deocamdată și i-au încurajat să-și termine studiile mai întâi. Dar tânăra pereche n-a considerat aceste sugestii un răspuns la rugăciune, așa că cei doi s-au mutat în noua lor țară. Acolo au avut de-a face cu o mulțime de dificultăți care țineau de lucrare, de sănătate și de adaptare… și nu și-au putut atinge scopul mutării. Au fost obligați să se întoarcă în locul de origine și să-și reconstruiască viața. În ciuda pașilor greșiți, Dumnezeu i-a binecuvântat în mod minunat. Și-au terminat studiile și s-au implicat într-o viață de slujire eficientă.

  Cartea lui Rut începe cu o decizie greșită de mutare în altă țară, dar Domnul a preluat controlul asupra vieții acestor oameni și a transformat greșelile în binecuvântări. Elimelec ar fi trebuit să se prindă de promisiunea făcută părinților săi Avraam, Isaac și Iacov și să se încreadă în Dumnezeu, care avea să le împlinească nevoile, în ciuda lipsei temporare de hrană. Totuși, el și-a luat soția, Naomi, și pe cei doi fii, Mahlon și Chilion, și s-a mutat în regiunea Moabului, un ținut populat de păgâni.

  Consecințele au fost triste. Rămânerea în acest teritoriu imoral s-a extins prea mult (10 ani). Copiii au crescut în acel mediu și s-au căsătorit cu fete din Moab, un lucru indezirabil, întrucât Dumnezeu interzisese intrarea moabiților în adunare (Deuteronomul 23:3), iar israeliții nu aveau voie să facă pace cu ei (v. 6). A urmat moartea prematură a lui Elimelec și a celor doi fii proaspăt căsătoriți. Aceste evenimente au pus-o pe Naomi și pe cele două nurori, Orpa și Rut, în situația lipsei totale a sprijinului. În acea societate, femeia nu era acceptată și nici nu avea protecție decât în casa tatălui ei sau a soțului ei, iar ele nu aveau nici de unul, nici de altul și, pe deasupra, nu aveau nici copii.

  Dar Domnul a produs o serie de circumstanțe care le-a condus la binecuvântări generoase: convertirea lui Rut și întemeierea unei noi familii au umplut de fericire viața celor două. Dumnezeu este și astăzi interesat să preia controlul asupra vieții noastre, în ciuda deciziilor greșite pe care le-am luat.

  Să Îi supunem astăzi viața noastră, ca să o poată conduce El!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...