Articolul precedentO altfel de muzică
  Articolul următorO, îmi pare atât de rău

  Fiul speranţei

  Naomi a luat copilul, l-a ținut în brațe și a văzut de el. Vecinele i-au pus nume, zicând: „Un fiu s-a născut lui Naomi!” Și l-au numit Obed. Acesta a fost tatăl lui Isai, tatăl lui David. – Rut 4:16,17

  Naomi este una dintre femeile cu cea mai mare reziliență la adversități din istoria sacră. Cu soțul și cei doi fii decedați, a fost expusă la sărăcie, descurajare și respingere. Din fericire, simpatica Rut s-a dedicat ajutorării ei în mod necondiționat: „Nu sta de mine să te las și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge și eu; unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu” (Rut 1:16). Dar rănile profunde ale lui Naomi au continuat să existe. Le vedem când soacra și nora s-au întors în Betleem și când oamenii din cetate au recunoscut-o, au întâmpinat-o și au strigat-o pe nume, Naomi, care înseamnă „bucuria mea”, „delectarea lui Iahve”, „plăcută” și „fermecătoare”. „Nu-mi mai ziceți Naomi (Plăcută), ziceți-mi Mara (Amărăciune)” (Rut 1:20), a fost răspunsul lui Naomi. Ea încă suferea. Deși nu înțelegea motivul suferințelor, Naomi niciodată nu a încetat să se încreadă în Dumnezeu.

  Dumnezeu îi rezervase un final fericit. Din nou, Rut este instrumentul care pune capăt nefericirii din viața lui Naomi. Rut devine pilonul principal de susținere a familiei în sărăcia ei. A urmat o poveste de dragoste care a ajuns o sursă de plăcere și învățare pentru generațiile următoare. Cu grație și umilință, Rut l-a încântat pe Boaz, care, din poziția de rudă apropiată, a sfârșit prin a răscumpăra sărăcia familiei și pe Rut, căsătorindu-se cu ea. Naomi, văzând unirea dintre nora ei și acest om bogat și virtuos, trebuie să fi uitat toată durerea, recuperându-și repede semnificația numelui: „bucuria mea”.

  Bucuria a fost completă odată cu venirea pe lume a odraslei din această căsătorie, Obed. Astfel, o vedem pe Naomi cu un copil în brațe și pe vecini spunându-și: „Iată că i s-a născut un fiu lui Naomi!” Această bucurie a venit nu numai peste cei implicați direct, ci și peste întregul popor Israel, pentru că, prin moabita Rut, este restabilită genealogia, avându-l pe Obed ca bunic al împăratului David și constituind unul dintre lanțurile de strămoși direcți ai lui Mesia (Matei 1:5,6).

  Pentru cel credincios, o perioadă tragică de suferință va însemna o experiență a învățării și niciodată a înfrângerii. Întâmpină această zi cu așteptarea că, după furtună, vine liniștea și reflectă asupra durerii profunde a lui Naomi care s-a transformat într-o imensă bucurie!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....