Articolul precedentMaestrul muzician
  Articolul următorCa să fii frumoasă

  Încercări teribile

  Nebucadnețar a luat cuvântul și a zis: „Binecuvântat să fie Dumnezeul lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego, care a trimis pe îngerul Său și a izbăvit pe slujitorii Săi care s-au încrezut în El, au călcat porunca împăratului și și-au dat mai degrabă trupurile lor decât să slujească și să se închine altui dumnezeu decât Dumnezeului lor. – Daniel 3:28

  Am ascultat (J) istoria Gabrielei direct de la sursă. Ea a trăit nemijlocit tragedia genocidului din Rwanda. Era membră a minorității persecutate și în multe ocazii a fost aproape de moarte. Cel mai remarcabil moment s-a petrecut când, fiind acasă, a auzit zgomotul unei patrule înarmate care căuta să omoare pe oricine. Gabriela știa că fuga era total nefolositoare, pentru că patrula ar fi ajuns-o imediat. Așa că a decis să se ascundă, în ciuda faptului că agresorii erau foarte iscusiți în găsirea celor care se ascundeau. În cele din urmă s-a scufundat în mlaștina care era chiar lângă casa ei, ținându-și la suprafață doar o mică parte din față, în zona plantelor acvatice. Acolo a petrecut aproape 24 de ore, într-o frică teribilă, dar rugându-se continuu lui Dumnezeu. Domnul a fost cu ea în timpul acelor ore teribile. Gabriela tremura de groază de fiecare dată când auzea zgomotul asasinilor care se întorceau. În cele din urmă a scăpat și și-a învins trauma, chiar dacă cu mare dificultate. Ea s-a consacrat cu totul lui Dumnezeu după această intensă suferință.

  Daniel și prietenii lui au făcut obiectul diverselor încercări și toate i-au făcut să simtă amenințarea cu moartea, însă din toate au ieșit învingători și întăriți. Una dintre ele i-a afectat doar pe cei trei prieteni, dar nu și pe Daniel. Tinerii au refuzat să se închine statuii de aur înalte de 60 de coți (30 de metri), construite la porunca lui Nebucadnețar pentru slava sa și a împărăției sale. Din cauza refuzului lor, împăratul a poruncit să fie aruncați într-un cuptor atât de fierbinte încât aceia care îi țineau pe tinerii evrei au murit. Puterea lui Dumnezeu i-a făcut pe Șadrac, Meșac și Abed-Nego să scape din pedeapsă nevătămați. Un asemenea miracol uimitor l-a făcut pe Nebucadnețar să emită un decret ca oamenii să se închine Dumnezeului evreilor și niciunui alt zeu.

  Dumnezeu nu ne cheamă pe toți să facem față încercărilor teribile ca acelea ale Gabrielei sau ale tinerilor evrei, dar cu toții trecem prin diferite feluri de suferință. Vestea bună este că Dumnezeu e mai puternic decât toate adversitățile la un loc și El este cu adevărat loial atunci când spune: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi! (Evrei 13:5).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...