Presiune enormă

  Du-te, strânge pe toți iudeii care se află în Susa și postiți pentru mine, fără să mâncați, nici să beți trei zile, nici noaptea, nici ziua. Și eu voi posti odată cu slujnicele mele, apoi voi intra la împărat în ciuda legii și, dacă va fi să pier, voi pieri. – Estera 4:16

  Ca să vorbim pe șleau, Estera a fost ultima care a aflat cumplita veste. Încurajat de Haman, împăratul Ahașveroș a decretat moartea tuturor evreilor, tineri și bătrâni, copii și femei, și a garantat libertatea celorlalți de a le lua evreilor toate bunurile. Scrisorile imperiale au fost foarte eficiente și au ajuns în toate provinciile, stârnind bocete printre evrei, cu post, plânset și vaiet (Estera 4:3). Estera a aflat alarmanta veste de la evreii credincioși, dar nu cunoștea rațiunea unui asemenea decret.

  Vărul ei și totodată tatăl ei adoptiv, Mardoheu, i-a trimis explicația prin slujitoarele împărătesei. În raportul lui, Mardoheu a adăugat o petiție cu care Estera să meargă la împărat și să mijlocească pentru viața evreilor. Presiunea pe care o simțea tânăra Estera era indescriptibilă: ascultând de Mardoheu însemna să-și expună viața unui mare risc, din cauza legii imperiale care prevedea că înfățișarea înaintea monarhului din proprie inițiativă, fără a avea în prealabil o invitație, însemna condamnare la moarte, dacă împăratul nu și-ar fi ridicat sceptrul. Estera i-a explicat dilema lui Mardoheu, dar el a insistat: „Să nu-ți închipui că numai tu vei scăpa dintre toți iudeii pentru că ești în casa împăratului. Căci, dacă vei tăcea acum, ajutorul și izbăvirea vor veni din altă parte pentru iudei, și tu și casa tatălui tău veți pieri. Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție?” (Estera 4:13,14).

  Aceste cuvinte au adăugat o și mai mare greutate responsabilității Esterei. În mijlocul acestei presiuni teribile, Estera a decis să-și riște viața și să încerce să intervină pentru salvarea poporului ei. Astfel a rostit ea cuvintele istorice din versetul de astăzi: „Voi intra la împărat în ciuda legii și, dacă va fi să pier, voi pieri.”

  Peter și Mario erau buni prieteni și au crescut împreună într-un climat foarte similar. În adolescență, amândoi au fost expuși influențelor negative să încerce droguri. Peter a refuzat, în timp ce Mario a ales să folosească substanțele care i-au făcut viața foarte grea. Poate că nu avem de luat decizii atât de grele ca împărăteasa Estera, dar oricum dilema noastră este dacă ne va ajuta Dumnezeu să luăm cele mai bune decizii și dacă El ne va duce înainte, chiar dacă acest lucru poate fi dureros pentru o vreme.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...