Articolul precedentÎmpreună
  Articolul următorVom sta la masa de bun venit – partea 1

  Suferinţa este necesară

  Dar Domnul i-a zis: „Du-te, căci el este un vas pe care l-am ales ca să ducă Numele Meu înaintea neamurilor, înaintea împăraților și înaintea fiilor lui Israel și îi voi arăta tot ce trebuie să sufere pentru Numele Meu.” – Faptele 9:15,16

  Irlandezul Clive S. Lewis (1898–1963) este bine-cunoscut, printre altele, pentru lucrările sale Cronicile din Narnia, Trilogia cosmică și Problema durerii. Chiar dacă se născuse într-o familie creștină, la 15 ani s-a declarat ateu. Capacitatea sa intelectuală era de așa natură încât, la 28 de ani, preda filosofie și literatură la Universitatea Oxford. Citind autori creștini precum Chesterton și MacDonald, C.S. Lewis a găsit răspunsuri la întrebările sale despre existența răului și a durerii. La 33 de ani, o discuție târzie în noapte cu colegul său J.R.R. Tolkien (autorul lucrărilor Hobbitul și Stăpânul inelelor) a constituit cheia convertirii sale.

  La puțin după aceea, în timpul unei plimbări cu motocicleta la grădina zoologică din Whipsnade, împreună cu fratele său, și-a predat viața lui Isus Hristos. Mărturisește că, atunci când au plecat de acasă, nu credea că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, dar, când a ajuns la grădina zoologică, deja credea. Acest moment a devenit cel mai important din viața sa. Scrierile sale au devenit instrumentele cheie de înțelegere și practicare a creștinismului pentru mulți intelectuali și multe persoane din clasele superioare.

  Cu 20 de secole mai devreme, un alt călător trăise experiența convertirii în timpul unei călătorii, nu la grădina zoologică, ci la Damasc. Era Saul, un fariseu din cetatea Tarsul Ciliciei (Turcia de astăzi) și un persecutor al creștinilor. Isus l-a chemat și i-a arătat că are nevoie să sufere ca să fie pregătit să-L ducă pe Hristos neevreilor și VIP-urilor care nu au primit învățătura creștină pe altă cale. Dumnezeu l-a chemat să sufere bătăi, lapidări, închisoare, persecuții, pericole naturale și multe alte adversități.

  Și Lewis a suferit după convertire. Soția sa a murit de cancer la 45 de ani. Această pierdere i-a produs o tristețe profundă. Apoi el însuși a fost diagnosticat cu o afecțiune renală care i-a adus moartea, la trei ani de la dispariția soției sale. Faptul că L-a cunoscut pe Isus l-a ajutat să înțeleagă că suferința poate avea un sens profund, astfel reușind Lewis să facă față dificultăților. A murit în credința întâlnirii cu Domnul său.

  Aceste două personalități au trebuit să sufere, în ciuda faptului că se aflau de partea Mântuitorului. Însă suferința i-a ținut aproape de Domnul, care promite: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea” (Psalmii 34:19).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...