Articolul precedentPlanul B
  Articolul următorDesparte Marea Roșie

  Toate lucrurile lucrează spre bine

  De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Romani 8:28)

  Taj Mahalul, o construcție complexă de marmură ridicată de șahul Jahan (1592–1666) în Agra (India), este una dintre cele mai uimitoare capodopere arhitecturale din toate timpurile. Unul dintre cele mai importante lucruri din istoria acestui monument este rostul existenței sale. Taj Mahalul nu a fost ridicat pentru a celebra o victorie, ci pentru a comemora moartea cuiva drag. Acest monument impunător născut din durere aduce beneficiu multor generații care au urmat.

  În timpul plimbării sale prin cetate, Jahan, prințul moștenitor, a observat într‑un bazar o tânără care vindea mătase și bijuterii de cristal. Numele ei era Mahal. După cinci ani de dragoste crescândă, Jahan și Mahal s-au căsătorit. După câțiva ani au moștenit coroana regatului Mughal. Au avut 14 copii, dar Mahal a murit în timpul ultimei nașteri. Monarhul a fost atât de afectat de pierderea iubitei sale încât a poruncit doi ani de doliu în tot regatul. În timpul doliului s-a hotărât să construiască un monument care să depășească în frumusețe pe oricare altul din lume. Construcția Taj Mahalului a durat 22 de ani și până la finalizare au lucrat 22 000 de muncitori. De atunci constituie o minune și o sursă de inspirație pentru milioane de oameni de-a lungul veacurilor.

  Din durerea și amărăciunea unui bărbat care și-a pierdut iubita s-a ridicat o lucrare de o frumusețe răpitoare. Același lucru se poate întâmpla cu multe evenimente aspre din viața noastră, care, în ultimă instanță, pot da naștere unor conjuncturi deosebit de pozitive. Am dedicat luna mai rezilienței, pentru a ne aduce aminte că durerea poate fi transformată în binecuvântări. În relația noastră cu Dumnezeu în viața de fiecare zi, dacă stăm de partea Lui, evenimente și experiențe care ar putea să pară dureroase și nedorite devin căile Lui de a ne ajuta să atingem scopuri sublime, așa cum ne spune promisiunea de astăzi.

  Dacă nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri neplăcute în viața ta, în loc să te mânii pe Dumnezeu, înalță-I această rugăciune: „Tată iubitor, eu nu înțeleg motivul durerii mele, dar Te rog să-mi întărești credința ca să îmi pot accepta situația și, în timpul furtunii, ajută-mă să pot spune asemenea psalmistului: «Ei [vrăjmașii] năvăliseră deodată peste mine în ziua strâmtorării mele, dar Domnul a fost sprijinul meu. El m-a scos la loc larg și m-a scăpat, pentru că mă iubește»” (Psalmii 18:18,19).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...