Articolul precedentToți ca unul
  Articolul următorPantofi

  Slujirea

  Acum, Israele, ce alta cere de la tine Domnul Dumnezeul tâu, decât să te temi de Domnul Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui, să iubeşti şi să slujeşti Domnului Dumnezeului tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău, să păzeşti poruncile Domnului şi legile Lui pe care ţi le dau astăzi, ca să fii fericit? – Deuteronomul 10:12,13

  Cuvântul „a sluji” înseamnă, conform DEX-ului, a fi angajat, a munci în gospodăria cuiva; a ocupa o funcţie publică, a face serviciul militar sau, în sens religios, a oficia o slujbă religioasă. Un alt sens este acela de a munci pentru altcineva sau a fi la dispoziţia cuiva.

  În psihologie, slujirea a fost obiect de studiu în ultimii ani. Una dintre cele mai frecvente utilizări ale termenului se referă la un act sau la o serie de activităţi întreprinse pentru alţii în numele unei cauze sau pentru a împlini o anumită nevoie a altora. În acest sens, slujirea a fost studiată în legătură cu serviciul voluntar, cu altruismul, cu îngrijirea bolnavilor, cu donaţiile de caritate sau cu asistarea celor în nevoie. Diferite studii au avut în vedere diverse tipuri de slujire în relaţie directă cu sănătatea fizică şi mintală, longevitatea, fericirea şi starea de bine.

  Profesorul australian Debbie Haski a condus o cercetare extinsă pentru a explora relaţia dintre voluntariat, sănătate şi starea de bine la mai mult de 30 000 de europeni trecuţi de vârsta de 50 de ani. Ea a descoperit că oamenii care au participat la programe de voluntariat s-au bucurat de o sănătate fizică mai bună, au fost mai optimişti, au avut o satisfacţie şi o speranţă de viaţă mai mare decât cei care nu au fost implicaţi. În acelaşi timp, au prezentat un nivel mai scăzut de depresie. Rezultate similare ne fac să ne gândim că slujirea poate fi folosită ca un instrument psihoterapeutic puternic pentru diminuarea simptomelor fizice şi prevenirea îmbolnăvirilor fizice şi mintale.

  În Biblie, cuvântul „slujire” are diferite înţelesuri. El poate însemna supunerea fiinţei umane faţă de Dumnezeu prin ascultarea de poruncile Lui sau poate sugera supunerea unei persoane în raport cu alta, de exemplu în sclavie. Citatul biblic de astăzi ne spune că slujirea faţă de Dumnezeu este una dintre cerinţele fundamentale concepute pentru binele nostru şi pentru binele altora. Dumnezeu ne cere să-L slujim cu tot sufletul şi cu toată inima, pentru că aceasta este singura cale de a fi fericiţi şi a ne dezvolta pe deplin.

  Să ne decidem astăzi să-L slujim pe Dumnezeu cu dragoste, în semn de apreciere pentru ceea ce a făcut El pentru noi. Să manifestăm aceeaşi dragoste şi faţă de semenii noştri, lăsând rezultatele pe mâna lui Dumnezeu.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....