Articolul precedentRugăciunea specială a lui Isus
  Articolul următorFoc și apă

  Potenţialul uman

  Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele. – Efeseni 2:10

  Psihologul Abraham Maslow a fost unul dintre cei mai proeminenţi psihologi care au promovat dezvoltarea potenţialului uman, în perioada anilor ’60. Activitatea sa preliminară a constat în studierea vieţii unor oameni care au atins cel mai înalt nivel de potenţial din viaţa lor. A studiat viaţa lui Abraham Lincoln, a lui Thomas Jefferson, Mahatma Gandhi, Albert Einstein, Eleanor Roosevelt şi a altora. Apoi a analizat aspectele comune la aceşti oameni, pentru a determina ce factori contribuiau la succesul personal. Deşi Maslow a identificat corect diverse caracteristici, acest grup de elită avea, în principal, în comun un set de valori democratice. Acestea erau legate de interesul social, de solidaritate sau compasiune pentru toţi oamenii. Cu alte cuvinte, ei aveau în comun interesul pentru semeni, care trecea dincolo de simpla teorie. Au acţionat şi s-au luptat pentru oameni; au fost adevăraţi „slujitori” ai semenilor. Pe această cale a fost posibilă dezvoltarea potenţialului lor uman în timp ce îngrijeau şi slujeau omenirea.

  Eleanor Roosevelt, soţia preşedintelui american Franklin Roosevelt, a fost foarte implicată în lupta pentru dreptate socială şi drepturile omului. Ea a devenit apărătoarea egalităţii pentru femei, afro-americani şi muncitori şi credea că ajutorarea altora este datoria noastră indiscutabilă. Într-o ocazie a renunţat la calitatea de membră a unui grup de femei aristocrate pentru că acestea discriminaseră o cântăreaţă de culoare. Ele împiedicaseră organizarea concertului lui Marian Anderson în Sala Constituţiei, cu o capacitate de 7 000 de locuri. Din fericire, Eleanor a reuşit schimbarea locaţiei la Memorialul Lincoln, unde concertul a fost urmărit de aproximativ 75 000 de persoane. Ea este cunoscută ca „Prima Doamnă a lumii” datorită realizărilor sale umanitare pe parcursul întregii vieţi, promovând ideea că „drepturile omului încep aproape de casă”.

  În Epistola către efeseni, apostolul Pavel arată că fiecare dintre noi am fost creaţi în Isus Hristos pentru fapte bune. Acest lucru înseamnă că suntem creaţia lui Dumnezeu şi, datorită unirii noastre cu Hristos, suntem făcuţi în stare să trăim îndeplinind fapte bune. Acesta este motivul care face viaţa să merite trăită.

  Dezvoltarea potenţialului nostru este posibilă numai în măsura în care ne consacram viaţa scopului pentru care am fost creaţi, adică să facem fapte bune. Descoperă care sunt faptele pe care le poţi face şi pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru tine. Probabil al putea începe să ajuţi pe cineva care este foarte aproape de tine.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...