Articolul precedentUnitatea – un leac pentru victorie
  Articolul următorUn curcubeu pe cer

  O mie de căi de a sluji

  Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. – 1 Petru 4:10

  Tipul de slujire pe care o putem îndeplini mai eficient depinde de abilităţile noastre. O abilitate este capacitatea cuiva prin care se distinge de alţii. Aceasta poate fi considerată un „dar” de la Dumnezeu ce poate fi dezvoltat în funcţie de modul în care va fi folosit. Fiecare am primit cel puţin o competenţă latentă pe care o putem folosi pentru binele altora.

  Beţaleel şi Oholiab erau înţelepţi şi pricepuţi în ştiinţă şi arte. Ei aveau iscusinţa de a desena şi concepe obiecte şi de a lucra în aur, argint, bronz, lemn şi pietre preţioase. Pe lângă acestea, ei erau capabili să-i înveţe şi pe alţii meseria lor. Pe timpul lui Moise, Beţaleel şi Oholiab şi-au folosit talentele pentru construirea cortului întâlnirii (Exodul 35:30-35).

  Heman, Asaf şi Etan au fost înzestraţi cu talent muzical şi L-au slujit pe Dumnezeu prin cântat. Pe timpul lui David şi Solomon, prin talentul lor, ei inspirau poporul la închinare (1 Cronici 6:31-48).

  Ucenicii lui Isus au primit darul vindecării bolnavilor, al învierii morţilor şi al exorcizării. Ei L-au slujit pe Dumnezeu aducându-le uşurare oamenilor în suferinţă (Matei 10:8). Apostolul Pavel, al cărui dar major a fost predicarea cu puterea lui Dumnezeu, a făcut să crească numărul membrilor bisericii primare în zona Mării Mediterane. Un membru al bisericii din Efes, pe nume Gaius, a furnizat resursele materiale pentru lucrarea lui Dumnezeu, găzduindu-i pe misionari şi susţinându-i în călătoriile lor de la o biserică la alta (3 loan). O croitoreasă modestă, pe nume Tabita, şi-a pus capacităţile în slujba Domnului, făcând haine pentru săraci, oferindu-le donaţii şi ocupându-se de nevoile lor (Faptele 9:36-43).

  Deci noi îl putem servi pe Dumnezeu în diferite feluri. Ţi-ai descoperit darul cu care Dumnezeu te-a binecuvântat? Poate că darul tău nu este predicarea sau minunile, dar cu siguranţă ai ceva ce poate fi folosit pentru a-i sluji pe cei din jur.

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora” (1 Corinteni 12:4-7).

  Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  Unitatea – un leac pentru victorie

  Doamne, unește biserica din țara noastră în cel mai sfânt spirit al pocăinței! PROVOCARE: Puternic este omul care caută iertarea, împăcarea și unitatea. Dacă există cineva căruia să îi întinzi mâna împăcării, astăzi este ziua să faci acest lucru.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...