O mie de căi de a sluji

Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. – 1 Petru 4:10

Tipul de slujire pe care o putem îndeplini mai eficient depinde de abilităţile noastre. O abilitate este capacitatea cuiva prin care se distinge de alţii. Aceasta poate fi considerată un „dar” de la Dumnezeu ce poate fi dezvoltat în funcţie de modul în care va fi folosit. Fiecare am primit cel puţin o competenţă latentă pe care o putem folosi pentru binele altora.

Beţaleel şi Oholiab erau înţelepţi şi pricepuţi în ştiinţă şi arte. Ei aveau iscusinţa de a desena şi concepe obiecte şi de a lucra în aur, argint, bronz, lemn şi pietre preţioase. Pe lângă acestea, ei erau capabili să-i înveţe şi pe alţii meseria lor. Pe timpul lui Moise, Beţaleel şi Oholiab şi-au folosit talentele pentru construirea cortului întâlnirii (Exodul 35:30-35).

Heman, Asaf şi Etan au fost înzestraţi cu talent muzical şi L-au slujit pe Dumnezeu prin cântat. Pe timpul lui David şi Solomon, prin talentul lor, ei inspirau poporul la închinare (1 Cronici 6:31-48).

Ucenicii lui Isus au primit darul vindecării bolnavilor, al învierii morţilor şi al exorcizării. Ei L-au slujit pe Dumnezeu aducându-le uşurare oamenilor în suferinţă (Matei 10:8). Apostolul Pavel, al cărui dar major a fost predicarea cu puterea lui Dumnezeu, a făcut să crească numărul membrilor bisericii primare în zona Mării Mediterane. Un membru al bisericii din Efes, pe nume Gaius, a furnizat resursele materiale pentru lucrarea lui Dumnezeu, găzduindu-i pe misionari şi susţinându-i în călătoriile lor de la o biserică la alta (3 loan). O croitoreasă modestă, pe nume Tabita, şi-a pus capacităţile în slujba Domnului, făcând haine pentru săraci, oferindu-le donaţii şi ocupându-se de nevoile lor (Faptele 9:36-43).

Deci noi îl putem servi pe Dumnezeu în diferite feluri. Ţi-ai descoperit darul cu care Dumnezeu te-a binecuvântat? Poate că darul tău nu este predicarea sau minunile, dar cu siguranţă ai ceva ce poate fi folosit pentru a-i sluji pe cei din jur.

Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora” (1 Corinteni 12:4-7).

Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor