Articolul precedentLegea Exploratorului (2)
  Articolul următorUnitatea credinței

  Gânduri de anul nou

  Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. (Psalmii 91:15)

  Copacii s-au grăbit să-şi schimbe straiele, florile şi iarba s-au retras puţin pentru odihnă, dar n-am regretat. Am aşteptat să vină zăpada cu steluţele ei vesele, care se aşază tăcut pe toate cioturile şi glodurile, transformând curtea într-o lume de basm.

  Zilele trecute era forfotă mare pe stradă. Treceau taximetrele în grabă aducând vecinii cu braţele pline de sacoşe; pietonii, abia ţinându-şi echilibrul, purtau în mâini cumpărăturile ce urmau să facă noaptea de revelion mai frumoasă ca niciodată. Am răsfoit agenda anului trecut şi am zâmbit citind o întâmplare frumoasă, m-a durut când mi-am amintit de operaţia prin care trecusem, m-am bucurat de notele bune ale copiilor… Dar nici anul acesta n-a avut loc „revenirea”, aşa că sunt tot aici, calculând facturi, plătind impozite… M-am hotărât să uit de toate şi am alergat în bazar la vânzătorii de iluzii. Am cumpărat steluţe, beteală, bomboane şi baloane; mi-am dorit multă strălucire, am aprins toate luminile şi am chemat prietenii; am cântat „Mulţi ani trăiască!” Dar luminile s-au stins pe rând, noaptea dintre ani a trecut, aşa cum au mai trecut de atunci atâtea…

  Am luat agenda cea nouă şi am început să-mi programez viaţa pe zile, cu grafice de lucru, examenele copiilor, vizite, concediu, începutul anului şcolar… Şi în pagină rămâne încă mult spaţiu liber pentru „cine ştie ce aduce anul”. O problemă rămâne totuşi nelămurită de câţiva ani încoace: Unde să aşez în agenda mea revenirea lui Isus? Mi-amintesc de sfatul Mântuitorului: „Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna sau într-o zi de Sabat.” Aşadar, prin vară, cumva… Oricum, nu-i treaba mea, pentru că ziua şi ceasul nu-1 ştie nimeni. Eu trebuie doar să aştept, fiindcă „Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi” (Evrei 10:37). Va veni în fiecare dimineaţă, chiar înainte să-mi încep programul scris în agendă, când voi deschide Biblia. Este cel mai sigur punct din agenda zilei. Pe toate celelalte le aşez cu sfială, cu multe semne de întrebare, dar un singur lucru e cert: Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi, pentru că a promis: „Când Mă va chema Îi voi răspunde.”

  Nu uita să-L chemi astăzi; cu siguranţă va veni! Iar dacă şi tu vei veni în fiecare dimineaţă la întâlnirea cu El, vei avea şansa să fii pregătită pentru întâlnirea cu Domnul Isus pe norii cerului.

  Să păşim înainte intonând un imn frumos: „Eu am un scump Prieten. O, cât îmi e de drag! Cu zâmbet dulce în priviri m-aşteaptă-n zori în prag; Eu fără El nu pot trăi şi-aş vrea să-L am mereu, să mergem împreună: Isus şi Eu!”

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...