Articolul precedentLegea Exploratorului (2)
  Articolul următorUnitatea credinței

  Gânduri de anul nou

  Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. (Psalmii 91:15)

  Copacii s-au grăbit să-şi schimbe straiele, florile şi iarba s-au retras puţin pentru odihnă, dar n-am regretat. Am aşteptat să vină zăpada cu steluţele ei vesele, care se aşază tăcut pe toate cioturile şi glodurile, transformând curtea într-o lume de basm.

  Zilele trecute era forfotă mare pe stradă. Treceau taximetrele în grabă aducând vecinii cu braţele pline de sacoşe; pietonii, abia ţinându-şi echilibrul, purtau în mâini cumpărăturile ce urmau să facă noaptea de revelion mai frumoasă ca niciodată. Am răsfoit agenda anului trecut şi am zâmbit citind o întâmplare frumoasă, m-a durut când mi-am amintit de operaţia prin care trecusem, m-am bucurat de notele bune ale copiilor… Dar nici anul acesta n-a avut loc „revenirea”, aşa că sunt tot aici, calculând facturi, plătind impozite… M-am hotărât să uit de toate şi am alergat în bazar la vânzătorii de iluzii. Am cumpărat steluţe, beteală, bomboane şi baloane; mi-am dorit multă strălucire, am aprins toate luminile şi am chemat prietenii; am cântat „Mulţi ani trăiască!” Dar luminile s-au stins pe rând, noaptea dintre ani a trecut, aşa cum au mai trecut de atunci atâtea…

  Am luat agenda cea nouă şi am început să-mi programez viaţa pe zile, cu grafice de lucru, examenele copiilor, vizite, concediu, începutul anului şcolar… Şi în pagină rămâne încă mult spaţiu liber pentru „cine ştie ce aduce anul”. O problemă rămâne totuşi nelămurită de câţiva ani încoace: Unde să aşez în agenda mea revenirea lui Isus? Mi-amintesc de sfatul Mântuitorului: „Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna sau într-o zi de Sabat.” Aşadar, prin vară, cumva… Oricum, nu-i treaba mea, pentru că ziua şi ceasul nu-1 ştie nimeni. Eu trebuie doar să aştept, fiindcă „Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi” (Evrei 10:37). Va veni în fiecare dimineaţă, chiar înainte să-mi încep programul scris în agendă, când voi deschide Biblia. Este cel mai sigur punct din agenda zilei. Pe toate celelalte le aşez cu sfială, cu multe semne de întrebare, dar un singur lucru e cert: Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi, pentru că a promis: „Când Mă va chema Îi voi răspunde.”

  Nu uita să-L chemi astăzi; cu siguranţă va veni! Iar dacă şi tu vei veni în fiecare dimineaţă la întâlnirea cu El, vei avea şansa să fii pregătită pentru întâlnirea cu Domnul Isus pe norii cerului.

  Să păşim înainte intonând un imn frumos: „Eu am un scump Prieten. O, cât îmi e de drag! Cu zâmbet dulce în priviri m-aşteaptă-n zori în prag; Eu fără El nu pot trăi şi-aş vrea să-L am mereu, să mergem împreună: Isus şi Eu!”

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Gânduri de anul nou - 2016. Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. (Psalmii 91:15)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...