Articolul precedentÎnvață de la experți
  Articolul următorUcenicii lucrau împreună

  Combustibil nou

  Cine este chemat la o slujbă să se ţină de slujba lui. Cine învaţă pe alţii să se ţină de învăţătură. (Romani 12:7)

  Un an nou, un început nou. Aceleaşi urări, dar percepute măcar altfel.

  Suntem, în general, cuceriţi de nou. Ne plac noutăţile, înnoirile. Măcar la început de drum, ne dorim cu sinceritate şi ardoare să fie totul mai bun, mai frumos, mai nou. Ne punem ţinte noi, discutăm înflăcăraţi despre ele o zi, o săptămână, o lună… Apoi, timpul trece şi ne aducem aminte tot mai rar de ele. Până când vine un alt nou.

  E nevoie în mod sigur de un combustibil special, care să ne păstreze entuziasmul şi viziunea de la început de drum. Unii îl numesc pe acesta iubire, alţii – valoare, alţii – chemare, alţii – tinereţe, alţii, pur şi simplu, viaţă-n dar. Faţetele sunt diverse. Dar Unul singur le poate împlini şi armoniza pe toate acestea. Dumnezeu este dispus să aprindă focul prezenţei Lui în inima noastră, prin Duhul Sfânt, şi-l va alimenta din belşug pe tot parcursul anului, dacă-I vom cere aceasta prin rugăciune sinceră. Ne va conduce cu bucurie să atingem cele mai înalte ţinte şi ne va descoperi mereu altele şi mai înalte. Avem un Dumnezeu infinit şi, astfel, creşterea noastră are perspective nelimitate.

  Am descoperit de curând un nou tip de combustibil, de calitate superioară, şi e destul de ieftin. Trebuie neapărat să-l încercaţi şi voi. Numele? Nu prea e potrivit pentru reclamă. Atrage doar persoana care are nevoie de el. Se numeşte simţământul de utilitate, tradus în cuvintele: „Am nevoie de tine!”

  Eram în sala de clasă, la prima oră din an. Era un moment de suflet şi discutam despre obiectivele noului an. Unul dintre liceeni spunea că şi-a propus să se roage să nu se închidă liceul. Interesant obiectiv, nu? Spuneau ca au nevoie de profesorii acestei şcoli, considerând că misiunea instituţiei noastre este de a-i ajuta să fie tineri de nădejde în orice fel de compartiment vor activa în viitor. Apreciau faptul că aici se pune bază atât pe dezvoltarea caracterului, cât şi pe dezvoltarea profesională şi că se doreşte ca ei să aibă un impact pozitiv, să facă o diferenţă în această lume.

  Poate că eşti unul dintre participanţii la traficul spre Cer. Poate chiar ai rămas în pană de combustibil. Incearcă-l pe acesta. Elevii tăi sau semenii care sunt în jurul tău sunt gata să te determine să ceri cu mai mult entuziasm ca Dumnezeu să împlinească nevoile lor prin tine; să le ofere binecuvântări ce vor aduce bucuria autentică şi-n viaţa lor şi în a ta. Şi sub îndrumarea Lui permanentă, să ajungeţi împreună la destinaţie.

  Călătorie plăcută!

  Georgeta Moldovan, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...