Articolul precedentÎnvață de la experți
  Articolul următorUcenicii lucrau împreună

  Combustibil nou

  Cine este chemat la o slujbă să se ţină de slujba lui. Cine învaţă pe alţii să se ţină de învăţătură. (Romani 12:7)

  Un an nou, un început nou. Aceleaşi urări, dar percepute măcar altfel.

  Suntem, în general, cuceriţi de nou. Ne plac noutăţile, înnoirile. Măcar la început de drum, ne dorim cu sinceritate şi ardoare să fie totul mai bun, mai frumos, mai nou. Ne punem ţinte noi, discutăm înflăcăraţi despre ele o zi, o săptămână, o lună… Apoi, timpul trece şi ne aducem aminte tot mai rar de ele. Până când vine un alt nou.

  E nevoie în mod sigur de un combustibil special, care să ne păstreze entuziasmul şi viziunea de la început de drum. Unii îl numesc pe acesta iubire, alţii – valoare, alţii – chemare, alţii – tinereţe, alţii, pur şi simplu, viaţă-n dar. Faţetele sunt diverse. Dar Unul singur le poate împlini şi armoniza pe toate acestea. Dumnezeu este dispus să aprindă focul prezenţei Lui în inima noastră, prin Duhul Sfânt, şi-l va alimenta din belşug pe tot parcursul anului, dacă-I vom cere aceasta prin rugăciune sinceră. Ne va conduce cu bucurie să atingem cele mai înalte ţinte şi ne va descoperi mereu altele şi mai înalte. Avem un Dumnezeu infinit şi, astfel, creşterea noastră are perspective nelimitate.

  Am descoperit de curând un nou tip de combustibil, de calitate superioară, şi e destul de ieftin. Trebuie neapărat să-l încercaţi şi voi. Numele? Nu prea e potrivit pentru reclamă. Atrage doar persoana care are nevoie de el. Se numeşte simţământul de utilitate, tradus în cuvintele: „Am nevoie de tine!”

  Eram în sala de clasă, la prima oră din an. Era un moment de suflet şi discutam despre obiectivele noului an. Unul dintre liceeni spunea că şi-a propus să se roage să nu se închidă liceul. Interesant obiectiv, nu? Spuneau ca au nevoie de profesorii acestei şcoli, considerând că misiunea instituţiei noastre este de a-i ajuta să fie tineri de nădejde în orice fel de compartiment vor activa în viitor. Apreciau faptul că aici se pune bază atât pe dezvoltarea caracterului, cât şi pe dezvoltarea profesională şi că se doreşte ca ei să aibă un impact pozitiv, să facă o diferenţă în această lume.

  Poate că eşti unul dintre participanţii la traficul spre Cer. Poate chiar ai rămas în pană de combustibil. Incearcă-l pe acesta. Elevii tăi sau semenii care sunt în jurul tău sunt gata să te determine să ceri cu mai mult entuziasm ca Dumnezeu să împlinească nevoile lor prin tine; să le ofere binecuvântări ce vor aduce bucuria autentică şi-n viaţa lor şi în a ta. Şi sub îndrumarea Lui permanentă, să ajungeţi împreună la destinaţie.

  Călătorie plăcută!

  Georgeta Moldovan, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Combustibil nou - 2016. Cine este chemat la o slujbă să se ţină de slujba lui. Cine învaţă pe alţii să se ţină de învăţătură. (Romani 12:7)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...