Nimic nu este imposibil

  Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu […]. Dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău. […] De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta! (Isaia 43:1-4)

  Poveşti… Cine mai crede aşa ceva?… Totuşi, în mâna Dumnezeului universului nimic nu este imposibil. Când ne gândim la foc, ne gândim la flăcări, la dezastru, devastare, suferinţă şi moarte. Dar mai este un foc, focul din cuptorul încercărilor, din care credinciosul iese mai curat decât aurul.

  Când a încheiat legământ cu Dumnezeu avea 19 ani; era o tânără plină de viaţă. Dar la numai 4 luni după botez, a rămas imobilizată la pat. Nu mai putea merge decât cu ajutor, iar în urma investigaţiilor s-a stabilit diagnosticul: tumoră pe coloana vertebrală. Nimeni nu îi garanta reuşita operaţiei. Credinţa ei s-a prins de făgăduinţa lui Dumnezeu din Isaia 43:1-4, şi nimic nu a reuşit să o zdruncine; era convinsă că Dumnezeul în care credea veghea totul.

  Erau persoane acolo, la spital, care aveau nevoie de o mărturie vie despre dragostea lui Dumnezeu pentru cei păcătoşi. Şi au primit-o. În ziua stabilită pentru operaţie, s-a trezit fredonând cântarea „Furtuna e azi în juru-mi” şi a cântat-o până când anestezia şi-a făcut efectul. Însuşi marele Medic a fost acolo; a pus mâna pe rană şi a curăţat tot. Când medicii au făcut incizia, au găsit numai o simplă hernie de disc. „Numai o mână dumnezeiască a putut face aşa ceva”, au fost cuvintele medicilor. Toată secţia venea să vadă ce face „pocăita”, şi astfel au putut vedea minunea făcută de Dumnezeul ei.

  S-a recuperat total, iar de atunci au trecut mulţi ani. Această experienţă a ajutat-o şi pregătit-o pentru experienţele de mai târziu. Experienţa este adevărată, pentru că eu am trăit-o.

  Crede-L pe Dumnezeu pe cuvânt şi El va împlini faţă de tine toate făgăduinţele Sale, căci este credincios şi drept.

  „Când îl rugaţi pe Domnul să vă ajute, onoraţi-L pe Mântuitorul vostru, crezând că şi primiţi binecuvântarea Sa. Toată puterea, toată înţelepciunea ne stau la îndemână. Tot ce avem de făcut este să le cerem. Umblaţi neîncetat în lumina lui Dumnezeu. Meditaţi zi şi noapte asupra caracterului Său. Atunci veţi vedea frumuseţea Lui şi vă veţi veseli în bunătatea Sa. Inima voastră va străluci, simţind iubirea Sa. Veţi fi înălţaţi ca şi cum aţi fi purtat de braţe veşnice. Cu puterea şi lumina pe care v-o dă Dumnezeu, veţi putea înţelege şi realiza mai mult decât aţi crezut înainte că este posibil.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 487)

  Doina Băncilă, Spania

  Nimic nu este imposibil - 2016. Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu . Dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. (Isaia 43:1-2)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...