Nimic nu este imposibil

  Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu […]. Dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău. […] De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta! (Isaia 43:1-4)

  Poveşti… Cine mai crede aşa ceva?… Totuşi, în mâna Dumnezeului universului nimic nu este imposibil. Când ne gândim la foc, ne gândim la flăcări, la dezastru, devastare, suferinţă şi moarte. Dar mai este un foc, focul din cuptorul încercărilor, din care credinciosul iese mai curat decât aurul.

  Când a încheiat legământ cu Dumnezeu avea 19 ani; era o tânără plină de viaţă. Dar la numai 4 luni după botez, a rămas imobilizată la pat. Nu mai putea merge decât cu ajutor, iar în urma investigaţiilor s-a stabilit diagnosticul: tumoră pe coloana vertebrală. Nimeni nu îi garanta reuşita operaţiei. Credinţa ei s-a prins de făgăduinţa lui Dumnezeu din Isaia 43:1-4, şi nimic nu a reuşit să o zdruncine; era convinsă că Dumnezeul în care credea veghea totul.

  Erau persoane acolo, la spital, care aveau nevoie de o mărturie vie despre dragostea lui Dumnezeu pentru cei păcătoşi. Şi au primit-o. În ziua stabilită pentru operaţie, s-a trezit fredonând cântarea „Furtuna e azi în juru-mi” şi a cântat-o până când anestezia şi-a făcut efectul. Însuşi marele Medic a fost acolo; a pus mâna pe rană şi a curăţat tot. Când medicii au făcut incizia, au găsit numai o simplă hernie de disc. „Numai o mână dumnezeiască a putut face aşa ceva”, au fost cuvintele medicilor. Toată secţia venea să vadă ce face „pocăita”, şi astfel au putut vedea minunea făcută de Dumnezeul ei.

  S-a recuperat total, iar de atunci au trecut mulţi ani. Această experienţă a ajutat-o şi pregătit-o pentru experienţele de mai târziu. Experienţa este adevărată, pentru că eu am trăit-o.

  Crede-L pe Dumnezeu pe cuvânt şi El va împlini faţă de tine toate făgăduinţele Sale, căci este credincios şi drept.

  „Când îl rugaţi pe Domnul să vă ajute, onoraţi-L pe Mântuitorul vostru, crezând că şi primiţi binecuvântarea Sa. Toată puterea, toată înţelepciunea ne stau la îndemână. Tot ce avem de făcut este să le cerem. Umblaţi neîncetat în lumina lui Dumnezeu. Meditaţi zi şi noapte asupra caracterului Său. Atunci veţi vedea frumuseţea Lui şi vă veţi veseli în bunătatea Sa. Inima voastră va străluci, simţind iubirea Sa. Veţi fi înălţaţi ca şi cum aţi fi purtat de braţe veşnice. Cu puterea şi lumina pe care v-o dă Dumnezeu, veţi putea înţelege şi realiza mai mult decât aţi crezut înainte că este posibil.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 487)

  Doina Băncilă, Spania

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...