Nimic nu este imposibil

  Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu […]. Dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău. […] De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta! (Isaia 43:1-4)

  Poveşti… Cine mai crede aşa ceva?… Totuşi, în mâna Dumnezeului universului nimic nu este imposibil. Când ne gândim la foc, ne gândim la flăcări, la dezastru, devastare, suferinţă şi moarte. Dar mai este un foc, focul din cuptorul încercărilor, din care credinciosul iese mai curat decât aurul.

  Când a încheiat legământ cu Dumnezeu avea 19 ani; era o tânără plină de viaţă. Dar la numai 4 luni după botez, a rămas imobilizată la pat. Nu mai putea merge decât cu ajutor, iar în urma investigaţiilor s-a stabilit diagnosticul: tumoră pe coloana vertebrală. Nimeni nu îi garanta reuşita operaţiei. Credinţa ei s-a prins de făgăduinţa lui Dumnezeu din Isaia 43:1-4, şi nimic nu a reuşit să o zdruncine; era convinsă că Dumnezeul în care credea veghea totul.

  Erau persoane acolo, la spital, care aveau nevoie de o mărturie vie despre dragostea lui Dumnezeu pentru cei păcătoşi. Şi au primit-o. În ziua stabilită pentru operaţie, s-a trezit fredonând cântarea „Furtuna e azi în juru-mi” şi a cântat-o până când anestezia şi-a făcut efectul. Însuşi marele Medic a fost acolo; a pus mâna pe rană şi a curăţat tot. Când medicii au făcut incizia, au găsit numai o simplă hernie de disc. „Numai o mână dumnezeiască a putut face aşa ceva”, au fost cuvintele medicilor. Toată secţia venea să vadă ce face „pocăita”, şi astfel au putut vedea minunea făcută de Dumnezeul ei.

  S-a recuperat total, iar de atunci au trecut mulţi ani. Această experienţă a ajutat-o şi pregătit-o pentru experienţele de mai târziu. Experienţa este adevărată, pentru că eu am trăit-o.

  Crede-L pe Dumnezeu pe cuvânt şi El va împlini faţă de tine toate făgăduinţele Sale, căci este credincios şi drept.

  „Când îl rugaţi pe Domnul să vă ajute, onoraţi-L pe Mântuitorul vostru, crezând că şi primiţi binecuvântarea Sa. Toată puterea, toată înţelepciunea ne stau la îndemână. Tot ce avem de făcut este să le cerem. Umblaţi neîncetat în lumina lui Dumnezeu. Meditaţi zi şi noapte asupra caracterului Său. Atunci veţi vedea frumuseţea Lui şi vă veţi veseli în bunătatea Sa. Inima voastră va străluci, simţind iubirea Sa. Veţi fi înălţaţi ca şi cum aţi fi purtat de braţe veşnice. Cu puterea şi lumina pe care v-o dă Dumnezeu, veţi putea înţelege şi realiza mai mult decât aţi crezut înainte că este posibil.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 487)

  Doina Băncilă, Spania

  Nimic nu este imposibil - 2016. Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu . Dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. (Isaia 43:1-2)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...