Articolul precedentOrdinea în biserică
  Articolul următorStabilește-ți ținta!

  Un nou început

  La început, Dumnezeu a făcut… (Geneza 1:1)

  La început era Cuvântul… (loan 1:1)

  Îmi amintesc de primii ani de şcoală când aveam ora de „scriere frumoasă”, sau, cum i se spunea mai târziu, ora de caligrafie. Aveam şi un caiet special, iar ca primă temă ni s-a dat să scriem o pagină întreagă cu aceeaşi frază: „Orice lucru, fătul meu, să-l începi cu Dumnezeu.”

  Dacă aş fi luat seama la acest îndemn în fiecare zi, cu siguranţă n-aş fi avut parte de atâtea frustrări şi neîmpliniri.

  Doresc ca, în acest an, să ne ancorăm în realitate, ieşind din tiparul strict teoretic, concentrându-ne tot interesul în prezent, astfel încât să reuşim să ne exprimăm credinţa prin fapte. Suntem chemate să punem în valoare talentele primite de la Creator, pentru consolidarea morală a societăţii în care trăim. Astăzi, nevoile celor din jurul nostru sunt mari şi suntem chemate să le prezentăm adevărul. Punând la lucru toate resursele care ne-au fost încredinţate, sufletele deznădăjduite se vor înviora. Sensul existenţei noastre este iubirea de oameni. Create după Modelul iubirii, suntem înzestrate cu echilibru sufletesc, ştiind să dăm fără să cerem nimic în schimb, implicân-du-ne în lucrarea ale cărei consecinţe sunt veşnice.

  Să urmăm exemplul Mântuitorului, care a putut transforma o viaţă de ruină sufletească şi fizică, într-una nouă, refăcută. Avem şi noi tot sprijinul Cerului pentru salvarea multor vieţi. Călăuzite de valoarea şi urgenţa timpului prezent, când viaţa se rezumă pentru unii doar la trăirea clipei, să aducem convingeri pline de speranţă.

  Din păcate, avem un duşman comun ce ne încarcă zilele cu preocupări materiale, care fac să ne risipim timpul pe cărări ce nu aduc decât frământări şi ne distrug calitatea vieţii. Doar printr-o cercetare neobosită a Cuvântului, înarmate cu toate avantajele ce se desprind din El, vom putea ţine piept acestui duşman.
  Să pornim la lucru cu ceea ce ne uneşte – iubirea de oameni.

  „Doar viaţa pe care o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită trăită” (Albert Einstein).

  Cel mai valoros început, cu implicaţii veşnice, este începutul unei vieţi împreună cu Hristos.

  Dragi „fiice ale Ierusalimului”, să trăim şi în acest an doar alături de Cel care ne-a modelat pentru existenţa veşnică!

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...