Articolul precedentOrdinea în biserică
  Articolul următorStabilește-ți ținta!

  Un nou început

  La început, Dumnezeu a făcut… (Geneza 1:1)

  La început era Cuvântul… (loan 1:1)

  Îmi amintesc de primii ani de şcoală când aveam ora de „scriere frumoasă”, sau, cum i se spunea mai târziu, ora de caligrafie. Aveam şi un caiet special, iar ca primă temă ni s-a dat să scriem o pagină întreagă cu aceeaşi frază: „Orice lucru, fătul meu, să-l începi cu Dumnezeu.”

  Dacă aş fi luat seama la acest îndemn în fiecare zi, cu siguranţă n-aş fi avut parte de atâtea frustrări şi neîmpliniri.

  Doresc ca, în acest an, să ne ancorăm în realitate, ieşind din tiparul strict teoretic, concentrându-ne tot interesul în prezent, astfel încât să reuşim să ne exprimăm credinţa prin fapte. Suntem chemate să punem în valoare talentele primite de la Creator, pentru consolidarea morală a societăţii în care trăim. Astăzi, nevoile celor din jurul nostru sunt mari şi suntem chemate să le prezentăm adevărul. Punând la lucru toate resursele care ne-au fost încredinţate, sufletele deznădăjduite se vor înviora. Sensul existenţei noastre este iubirea de oameni. Create după Modelul iubirii, suntem înzestrate cu echilibru sufletesc, ştiind să dăm fără să cerem nimic în schimb, implicân-du-ne în lucrarea ale cărei consecinţe sunt veşnice.

  Să urmăm exemplul Mântuitorului, care a putut transforma o viaţă de ruină sufletească şi fizică, într-una nouă, refăcută. Avem şi noi tot sprijinul Cerului pentru salvarea multor vieţi. Călăuzite de valoarea şi urgenţa timpului prezent, când viaţa se rezumă pentru unii doar la trăirea clipei, să aducem convingeri pline de speranţă.

  Din păcate, avem un duşman comun ce ne încarcă zilele cu preocupări materiale, care fac să ne risipim timpul pe cărări ce nu aduc decât frământări şi ne distrug calitatea vieţii. Doar printr-o cercetare neobosită a Cuvântului, înarmate cu toate avantajele ce se desprind din El, vom putea ţine piept acestui duşman.
  Să pornim la lucru cu ceea ce ne uneşte – iubirea de oameni.

  „Doar viaţa pe care o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită trăită” (Albert Einstein).

  Cel mai valoros început, cu implicaţii veşnice, este începutul unei vieţi împreună cu Hristos.

  Dragi „fiice ale Ierusalimului”, să trăim şi în acest an doar alături de Cel care ne-a modelat pentru existenţa veşnică!

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Un nou început - 2016. La început, Dumnezeu a făcut... (Geneza 1:1)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...