Articolul precedentOrdinea în biserică
  Articolul următorStabilește-ți ținta!

  Un nou început

  La început, Dumnezeu a făcut… (Geneza 1:1)

  La început era Cuvântul… (loan 1:1)

  Îmi amintesc de primii ani de şcoală când aveam ora de „scriere frumoasă”, sau, cum i se spunea mai târziu, ora de caligrafie. Aveam şi un caiet special, iar ca primă temă ni s-a dat să scriem o pagină întreagă cu aceeaşi frază: „Orice lucru, fătul meu, să-l începi cu Dumnezeu.”

  Dacă aş fi luat seama la acest îndemn în fiecare zi, cu siguranţă n-aş fi avut parte de atâtea frustrări şi neîmpliniri.

  Doresc ca, în acest an, să ne ancorăm în realitate, ieşind din tiparul strict teoretic, concentrându-ne tot interesul în prezent, astfel încât să reuşim să ne exprimăm credinţa prin fapte. Suntem chemate să punem în valoare talentele primite de la Creator, pentru consolidarea morală a societăţii în care trăim. Astăzi, nevoile celor din jurul nostru sunt mari şi suntem chemate să le prezentăm adevărul. Punând la lucru toate resursele care ne-au fost încredinţate, sufletele deznădăjduite se vor înviora. Sensul existenţei noastre este iubirea de oameni. Create după Modelul iubirii, suntem înzestrate cu echilibru sufletesc, ştiind să dăm fără să cerem nimic în schimb, implicân-du-ne în lucrarea ale cărei consecinţe sunt veşnice.

  Să urmăm exemplul Mântuitorului, care a putut transforma o viaţă de ruină sufletească şi fizică, într-una nouă, refăcută. Avem şi noi tot sprijinul Cerului pentru salvarea multor vieţi. Călăuzite de valoarea şi urgenţa timpului prezent, când viaţa se rezumă pentru unii doar la trăirea clipei, să aducem convingeri pline de speranţă.

  Din păcate, avem un duşman comun ce ne încarcă zilele cu preocupări materiale, care fac să ne risipim timpul pe cărări ce nu aduc decât frământări şi ne distrug calitatea vieţii. Doar printr-o cercetare neobosită a Cuvântului, înarmate cu toate avantajele ce se desprind din El, vom putea ţine piept acestui duşman.
  Să pornim la lucru cu ceea ce ne uneşte – iubirea de oameni.

  „Doar viaţa pe care o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită trăită” (Albert Einstein).

  Cel mai valoros început, cu implicaţii veşnice, este începutul unei vieţi împreună cu Hristos.

  Dragi „fiice ale Ierusalimului”, să trăim şi în acest an doar alături de Cel care ne-a modelat pentru existenţa veşnică!

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Un nou început - 2016. La început, Dumnezeu a făcut... (Geneza 1:1)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...