Articolul precedentMisiunea bisericii
  Articolul următorPotențialul lăsat de Dumnezeu

  Puterea rugăciunii

  Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi! Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

  Cu 11 ani în urmă, când soţul meu era pastor în districtul Şepreuş, am experimentat încă o dată cât de mare este puterea rugăciunii. Într-o sâmbătă seara, ne întorceam de la Şepreuş la casa parohială din Chişineu Criş. Când am ajuns în dreptul casei, am virat cu maşina spre curte, unde era un loc strâmt de intrare. În momentul acela, ne-am aflat faţă-n faţă cu o maşină care ieşea din curte, iar soţul meu, dorind să fie politicos, a dat cu spatele ca să-i facă loc. Casa noastră se afla pe un drum foarte circulat şi, fără să ne dăm seama, ne-am trezit direct în mijlocul şoselei. Imediat am înlemnit… Ne aflam între două tiruri care veneau din ambele sensuri cu viteză foarte mare. N-am avut timp decât să gândesc: „Doamne, ajută-ne!”, şi aşteptam să vedem ce se va întâmpla. Am auzit frâne care au făcut ca toţi vecinii să sară la geam, iar pietonii să privească cu uimire. O mână nevăzută a oprit cele două tiruri. Cel din faţă, la o palmă de noi, iar cel din spate, la o jumătate de metru. Şoferii au fost uimiţi cum au reuşit să oprească într-o aşa situaţie imposibilă, neştiind că nu ei au oprit tirul ci bunul Dumnezeu. Am văzut cum unul dintre şoferi, după ce s-a oprit, s-a aplecat o clipă cu capul pe mâinile de pe volan, apoi şi-a ridicat mâinile spre cer şi s-a uitat ţintă la noi, nevenindu-i să creadă că nu suntem zdrobiţi.

  Marţi, când ne-am dus la Şepreuş, sora Dudaş m-a întâmpinat ca de obicei, întrebându-mă dacă sunt bine.

  La cei 80 de ani, era cunoscută ca având un suflet generos, asemenea Dorcăi de pe paginile Scripturii, şi mai ales ştia să se roage cu foc pentru cei din jurul ei. Aflase ce s-a întâmplat şi mi-a povestit următoarele: „Dragă soră, după ce aţi plecat cu soţul de la biserică, ajungând acasă, m-am simţit puţin obosită şi am adormit imediat. La un moment dat, am simţit o mână care mă scutura. Eram somnoroasă şi credeam că visez, dar din nou m-am simţit scuturată, apoi am auzit o voce: „Scoală-te şi roagă-te pentru fratele Roman.” M-am dat jos din pat repede, m-am aşezat pe genunchi şi m-am rugat mai fierbinte ca niciodată. Apoi m-am liniştit şi, meditând la cele întâmplate, am adormit împăcată… La ce oră s-a petrecut incidentul?” I-am spus că era exact ora la care dumneaei se ruga. Dumnezeu a trezit-o ca să mijlocească pentru noi.

  Slavă Ţie, Doamne! Cu adevărat: „Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.”

  Agnes Ibolya Roman, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...