Articolul precedentVisează!
  Articolul următorPuterea în biserică

  Cartea care mi-a schimbat viaţa

  Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi. (Matei 5:6)

  Am atât de multe motive să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru modul minunat în care a lucrat în viaţa mea. Am avut o mamă înţeleaptă care a aşezat în inima mea sămânţa iubirii şi a temerii sfinte de Dumnezeu.

  Mă aflam în pragul promovării la gradul de locotenent-colonel în ierarhia militară, atunci când am hotărât că este timpul pentru un nou început în viața mea. În bătălia cu efemeritatea vieții, a triumfat dorința după cele veșnice. În îndelunga lui răbdare, Dumnezeu pregătise o vreme a coacerii seminței pe care o purtasem în inima mea.

  În vara anului 2000, am hotărât să ne mutăm din oraș la țară, departe de tumultul vieţii urbane, într-o căsuţă cu grădină, cu pomi şi viţă-de-vie. Dumnezeu ne-a ajutat, fără să bănuim însă ce alte binecuvântări pregătise pentru noi. În acea „oază de liniște”, cineva mi-a împrumutat cartea Tragedia veacurilor, al cărei titlu mi-a reţinut atenţia în mod deosebit. M-am apucat să o cercetez cu multă atenţie, deoarece conţinutul acesteia s-a dovedit a avea o încărcătură istorică şi religioasă de o valoare inestimabilă. Sub aspectul prezentării evenimentelor istorice, nu aveam nicio îndoială privind corectitudinea. Pe tărâm religios însă, mă aflam într-o zonă a „nisipurilor mişcătoare”. De aceea conştiinţa m-a îndemnat să-mi iau drept călăuză Biblia, sursa incontestabilă de adevăr. Cu cât mă hrăneam mai mult, cu atât sufletul meu dorea mai mult, şi atunci am căzut pe genunchi implorând iertare şi îndurare.

  Pentru că din carte am aflat că Dumnezeu are o biserică întemeiată pe adevărul Lui complet, L-am rugat să-mi călăuzească paşii spre ea. În nici o săptămână, prin invitaţia primită la o evanghelizare, am aflat că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea se afla chiar în localitatea în care ne mutaserăm de curând. Eram fericită că, aşa cum citisem, puteam să mă alătur bisericii lui Dumnezeu din ultima perioadă a istoriei pământului.

  Alături de Biblie, care este etalonul suprem, cartea care mi-a fost împrumutată a schimbat nu doar viaţa mea, ci şi pe a fiului şi a tatălui meu. Slăvit să fie Dumnezeul mântuirii noastre, Isus Hristos, care, prin lucrarea Duhului Sfânt, ne-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată şi care ne-a ajutat să luăm hotărârea înţeleaptă de a face parte din biserica Lui.

  Doresc ca această carte, Tragedia veacurilor, să ajungă la cât mai multe suflete şi vreau să fiu implicată cât mai mult în această acţiune. Ai vrea să mi te alături? Prin Duhul Sfânt, această carte poate schimba destinul multor vieţi.

  Matei Stela, Vatra Dornei, Moldova

  Cartea care mi-a schimbat viaţa - 2016. Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi. (Matei 5:6)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...