Cartea care mi-a schimbat viaţa

Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi. (Matei 5:6)

Am atât de multe motive să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru modul minunat în care a lucrat în viaţa mea. Am avut o mamă înţeleaptă care a aşezat în inima mea sămânţa iubirii şi a temerii sfinte de Dumnezeu.

Mă aflam în pragul promovării la gradul de locotenent-colonel în ierarhia militară, atunci când am hotărât că este timpul pentru un nou început în viața mea. În bătălia cu efemeritatea vieții, a triumfat dorința după cele veșnice. În îndelunga lui răbdare, Dumnezeu pregătise o vreme a coacerii seminței pe care o purtasem în inima mea.

În vara anului 2000, am hotărât să ne mutăm din oraș la țară, departe de tumultul vieţii urbane, într-o căsuţă cu grădină, cu pomi şi viţă-de-vie. Dumnezeu ne-a ajutat, fără să bănuim însă ce alte binecuvântări pregătise pentru noi. În acea „oază de liniște”, cineva mi-a împrumutat cartea Tragedia veacurilor, al cărei titlu mi-a reţinut atenţia în mod deosebit. M-am apucat să o cercetez cu multă atenţie, deoarece conţinutul acesteia s-a dovedit a avea o încărcătură istorică şi religioasă de o valoare inestimabilă. Sub aspectul prezentării evenimentelor istorice, nu aveam nicio îndoială privind corectitudinea. Pe tărâm religios însă, mă aflam într-o zonă a „nisipurilor mişcătoare”. De aceea conştiinţa m-a îndemnat să-mi iau drept călăuză Biblia, sursa incontestabilă de adevăr. Cu cât mă hrăneam mai mult, cu atât sufletul meu dorea mai mult, şi atunci am căzut pe genunchi implorând iertare şi îndurare.

De același autor

Noi perspective

Pentru că din carte am aflat că Dumnezeu are o biserică întemeiată pe adevărul Lui complet, L-am rugat să-mi călăuzească paşii spre ea. În nici o săptămână, prin invitaţia primită la o evanghelizare, am aflat că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea se afla chiar în localitatea în care ne mutaserăm de curând. Eram fericită că, aşa cum citisem, puteam să mă alătur bisericii lui Dumnezeu din ultima perioadă a istoriei pământului.

Alături de Biblie, care este etalonul suprem, cartea care mi-a fost împrumutată a schimbat nu doar viaţa mea, ci şi pe a fiului şi a tatălui meu. Slăvit să fie Dumnezeul mântuirii noastre, Isus Hristos, care, prin lucrarea Duhului Sfânt, ne-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată şi care ne-a ajutat să luăm hotărârea înţeleaptă de a face parte din biserica Lui.

Doresc ca această carte, Tragedia veacurilor, să ajungă la cât mai multe suflete şi vreau să fiu implicată cât mai mult în această acţiune. Ai vrea să mi te alături? Prin Duhul Sfânt, această carte poate schimba destinul multor vieţi.

Matei Stela, Vatra Dornei, Moldova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Cartea care mi-a schimbat viaţa - 2016. Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi. (Matei 5:6) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.