Articolul precedentRămânerea în Hristos
  Articolul următorSemnătura lui Dumnezeu

  Slujirea e favoarea cea mai mare

  Mulţumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit, că m-a socotit vrednic de încredere şi m-a pus în slujba Lui. (1 Timotei 1:12)

  Viaţa e o luptă. în luptele mici şi mari avem nevoie de puterea Duhului Sfânt pentru a fi biruitori. Prin Cuvântul Său, Domnul Isus ne invită cu iubire să colaborăm cu El, să înţelegem că viaţa are valoare doar atunci când îi slujim Lui, lucrând spre binele semenilor.

  Eram elevă când am simţit că trebuie să răspund acestei misiuni sfinte. Trăiam vremuri dificile. Cuvântul lui Dumnezeu era interzis, dar inima mea tânjea după dragostea Domnului Isus. Anii de şcoală, rezultatele la învăţătură s-au dovedit a fi încununate cu succes. Stăteam la internat, unde, în ciuda tuturor restricţiilor, în fiecare seară vorbeam despre Isus la mai mult de treizeci de colege ale mele. Am petrecut mult timp ajutând copiii mai mici la rezolvarea temelor, iar în timpul liber ajutam vecinii mai în vârstă. Profesorii, colegii şi cunoscuţii au observat toate acestea.

  În cadrul unor evaluări lunare, directorul şcolii m-a apreciat de multe ori, în prezenţa mai multor sute de copii şi profesori, pentru comportament, pentru dispoziţia de a ajuta, precum şi pentru rezultatele bune obţinute la învăţătură. Toate astea au durat o vreme, până când fost necesar să dovedesc că îl iubesc pe Domnul Isus mai mult decât pe oricine şi doresc să-L slujesc pe El cu orice preţ. Rezultatul: am fost exmatriculată din şcoală şi, asemenea lui Iacov, a trebuit să duc o luptă foarte grea.

  Aveam o cameră mică, unde zilnic petreceam trei ore în rugăciune şi studiul Cuvântului lui Dumnezeu. Am adunat o comoară sufletească uriaşă: am memorat timp de trei ani textele de dimineaţă, care m-au încurajat foarte mult, pe mine şi pe alţii care doreau să le asculte.

  Domnul Isus ne-a promis că va fi cu noi, că nu ne va părăsi în încercare şi a împlinit acest lucru cu mine. Isus a devenit Prietenul meu cel mai bun şi m-a învăţat să-L slujesc pe El şi pe oameni în mod neegoist.
  Modul cel mai bun în care ne putem regăsi este să ne pierdem în slujirea altora! Ocaziile de slujire sunt ocazii de devoţiune sfântă: ospitalitatea, zâmbetul, receptivitatea la nevoile celorlalţi, răbdarea cer prezenţa permanentă a Domnului. Aceasta este, în cel mai înalt sens al cuvântului, lucrare misionară. Draga mea, mi-aş dori ca în această dimineaţă să simţi iubirea şi atenţia din partea lui Dumnezeu; să ştii că eşti foarte preţioasă datorită sângelui scump al lui Isus, care a curs la Golgota. Ca recunoştinţă, începe fiecare zi împreună cu El, rugându-L să te conducă în planurile Sale frumoase. Vei fi mult binecuvântată!

  Ana Nădăşan, Teleac, Transilvania de Sud

  Slujirea e favoarea cea mai mare - 2016. Mulţumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit, că m-a socotit vrednic de încredere şi m-a pus în slujba Lui. (1 Timotei 1:12)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...