Articolul precedentRămânerea în Hristos
  Articolul următorSemnătura lui Dumnezeu

  Slujirea e favoarea cea mai mare

  Mulţumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit, că m-a socotit vrednic de încredere şi m-a pus în slujba Lui. (1 Timotei 1:12)

  Viaţa e o luptă. în luptele mici şi mari avem nevoie de puterea Duhului Sfânt pentru a fi biruitori. Prin Cuvântul Său, Domnul Isus ne invită cu iubire să colaborăm cu El, să înţelegem că viaţa are valoare doar atunci când îi slujim Lui, lucrând spre binele semenilor.

  Eram elevă când am simţit că trebuie să răspund acestei misiuni sfinte. Trăiam vremuri dificile. Cuvântul lui Dumnezeu era interzis, dar inima mea tânjea după dragostea Domnului Isus. Anii de şcoală, rezultatele la învăţătură s-au dovedit a fi încununate cu succes. Stăteam la internat, unde, în ciuda tuturor restricţiilor, în fiecare seară vorbeam despre Isus la mai mult de treizeci de colege ale mele. Am petrecut mult timp ajutând copiii mai mici la rezolvarea temelor, iar în timpul liber ajutam vecinii mai în vârstă. Profesorii, colegii şi cunoscuţii au observat toate acestea.

  În cadrul unor evaluări lunare, directorul şcolii m-a apreciat de multe ori, în prezenţa mai multor sute de copii şi profesori, pentru comportament, pentru dispoziţia de a ajuta, precum şi pentru rezultatele bune obţinute la învăţătură. Toate astea au durat o vreme, până când fost necesar să dovedesc că îl iubesc pe Domnul Isus mai mult decât pe oricine şi doresc să-L slujesc pe El cu orice preţ. Rezultatul: am fost exmatriculată din şcoală şi, asemenea lui Iacov, a trebuit să duc o luptă foarte grea.

  Aveam o cameră mică, unde zilnic petreceam trei ore în rugăciune şi studiul Cuvântului lui Dumnezeu. Am adunat o comoară sufletească uriaşă: am memorat timp de trei ani textele de dimineaţă, care m-au încurajat foarte mult, pe mine şi pe alţii care doreau să le asculte.

  Domnul Isus ne-a promis că va fi cu noi, că nu ne va părăsi în încercare şi a împlinit acest lucru cu mine. Isus a devenit Prietenul meu cel mai bun şi m-a învăţat să-L slujesc pe El şi pe oameni în mod neegoist.
  Modul cel mai bun în care ne putem regăsi este să ne pierdem în slujirea altora! Ocaziile de slujire sunt ocazii de devoţiune sfântă: ospitalitatea, zâmbetul, receptivitatea la nevoile celorlalţi, răbdarea cer prezenţa permanentă a Domnului. Aceasta este, în cel mai înalt sens al cuvântului, lucrare misionară. Draga mea, mi-aş dori ca în această dimineaţă să simţi iubirea şi atenţia din partea lui Dumnezeu; să ştii că eşti foarte preţioasă datorită sângelui scump al lui Isus, care a curs la Golgota. Ca recunoştinţă, începe fiecare zi împreună cu El, rugându-L să te conducă în planurile Sale frumoase. Vei fi mult binecuvântată!

  Ana Nădăşan, Teleac, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...