Articolul precedentRămânerea în Hristos
  Articolul următorSemnătura lui Dumnezeu

  Slujirea e favoarea cea mai mare

  Mulţumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit, că m-a socotit vrednic de încredere şi m-a pus în slujba Lui. (1 Timotei 1:12)

  Viaţa e o luptă. în luptele mici şi mari avem nevoie de puterea Duhului Sfânt pentru a fi biruitori. Prin Cuvântul Său, Domnul Isus ne invită cu iubire să colaborăm cu El, să înţelegem că viaţa are valoare doar atunci când îi slujim Lui, lucrând spre binele semenilor.

  Eram elevă când am simţit că trebuie să răspund acestei misiuni sfinte. Trăiam vremuri dificile. Cuvântul lui Dumnezeu era interzis, dar inima mea tânjea după dragostea Domnului Isus. Anii de şcoală, rezultatele la învăţătură s-au dovedit a fi încununate cu succes. Stăteam la internat, unde, în ciuda tuturor restricţiilor, în fiecare seară vorbeam despre Isus la mai mult de treizeci de colege ale mele. Am petrecut mult timp ajutând copiii mai mici la rezolvarea temelor, iar în timpul liber ajutam vecinii mai în vârstă. Profesorii, colegii şi cunoscuţii au observat toate acestea.

  În cadrul unor evaluări lunare, directorul şcolii m-a apreciat de multe ori, în prezenţa mai multor sute de copii şi profesori, pentru comportament, pentru dispoziţia de a ajuta, precum şi pentru rezultatele bune obţinute la învăţătură. Toate astea au durat o vreme, până când fost necesar să dovedesc că îl iubesc pe Domnul Isus mai mult decât pe oricine şi doresc să-L slujesc pe El cu orice preţ. Rezultatul: am fost exmatriculată din şcoală şi, asemenea lui Iacov, a trebuit să duc o luptă foarte grea.

  Aveam o cameră mică, unde zilnic petreceam trei ore în rugăciune şi studiul Cuvântului lui Dumnezeu. Am adunat o comoară sufletească uriaşă: am memorat timp de trei ani textele de dimineaţă, care m-au încurajat foarte mult, pe mine şi pe alţii care doreau să le asculte.

  Domnul Isus ne-a promis că va fi cu noi, că nu ne va părăsi în încercare şi a împlinit acest lucru cu mine. Isus a devenit Prietenul meu cel mai bun şi m-a învăţat să-L slujesc pe El şi pe oameni în mod neegoist.
  Modul cel mai bun în care ne putem regăsi este să ne pierdem în slujirea altora! Ocaziile de slujire sunt ocazii de devoţiune sfântă: ospitalitatea, zâmbetul, receptivitatea la nevoile celorlalţi, răbdarea cer prezenţa permanentă a Domnului. Aceasta este, în cel mai înalt sens al cuvântului, lucrare misionară. Draga mea, mi-aş dori ca în această dimineaţă să simţi iubirea şi atenţia din partea lui Dumnezeu; să ştii că eşti foarte preţioasă datorită sângelui scump al lui Isus, care a curs la Golgota. Ca recunoştinţă, începe fiecare zi împreună cu El, rugându-L să te conducă în planurile Sale frumoase. Vei fi mult binecuvântată!

  Ana Nădăşan, Teleac, Transilvania de Sud

  Slujirea e favoarea cea mai mare - 2016. Mulţumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit, că m-a socotit vrednic de încredere şi m-a pus în slujba Lui. (1 Timotei 1:12)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...