Articolul precedentCoborâșuri și suișuri
  Articolul următorGolirea de eu

  Prietenia

  Ci v-am numit prieteni… (Ioan 15:15)

  Prietenia este subiectul principal al vieţii mele, ea mi-a dat putere să trec peste toate. Prietenia este ceva interesant: te face să fii fericit alături de cei dragi, dar şi să te sacrifici pentru ei.

  Iarna trecută, am primit un telefon: eram rugată să caut două cărţi, altfel prietena mea ar fi trebuit să le scaneze. Ştiţi cât timp se pierde cu scanatul, nu? Dar întrebarea de om egoist este: De ce ar trebui să pierd eu timpul, umblând pe străzi după cărţile tale? Pentru că tu stai în casă şi aştepţi rezultatul, iar dacă e negativ – tu vei sta la adăpost cât timp scanezi, iar eu am umblat prin tot oraşul, pe ger…

  Eu însă nu am pus această întrebare: eram gata să pierd cele câteva ore, să îndur frigul, pentru prietena mea. M-am gândit cum ar proceda diferite categorii de oameni. (1) Politicoşii: „Nu am timp, îmi pare atât de rău, poate o găseşti pe net…”; (2) Indiferenţii: „Auzi, mă sună cineva, ne auzim mai târziu, da?” (şi închid telefonul sau nu mai răspund); 3. Agresivii: „Auzi, de fiecare dată ai nevoie de câte ceva. Sună-mă doar pentru a mă întreba ce fac de trei ori şi apoi vorbim despre nevoile tale.” (4) Falşii: „Sigur, merg” (nu se duc şi apoi dau telefon: am fost, dar nu se găsesc!); (5) Cei ce simplifică totul: „N-ai pe altcineva căruia să îi pasezi asta, că eu chiar sunt ocupat…” Am căutat cartea în oraş, dar mi-am dat seama că una dintre ele este de fapt din „epoca de aur” şi nu se mai găseşte aşa ceva la universitate, iar cealaltă este epuizată din toate punctele unde ar putea să se vândă, căci din octombrie o recomandă profesorii şi se reped la ea studenţii.

  Nu am rezolvat problema prietenei mele, nu am găsit nimic ce-ar fi putut compensa timpul pierdut – să zic măcar că am descoperit un obiect de care aveam nevoie. Cu alte cuvinte, şi împinsă, şi învinsă.

  Dar măcar am ştiut că am pentru cine să mă zbat. Pentru mine a fost esenţial să descopăr asta. Sunt oameni care ar vrea să facă şi ei ceva bun pentru cineva – şi nu au pentru cine sau nu are nimeni din jurul lor nevoie de ajutor, căci tuturor le merge bine… îţi mulţumesc, prietena mea, pentru că am pentru cine umbla! Şi o voi face şi data viitoare. Pentru tine sau pentru voi, toate cele cu care Dumnezeu m-a răsplătit în această viaţă!

  „Când este împletită cu dragostea şi cu binefacerea, şi când este sfinţită prin Duhul lui Isus, compasiunea umană devine un factor ce poate aduce un mare bine… Plăcerea de a face bine altora le conferă sentimentelor noastre o vioiciune care va acţiona asupra nervilor, va îmbunătăţi circulaţia sângelui şi va avea ca efect sănătatea mintală şi fizică.” (Ellen G. White, Sfaturi pentru administrarea creştină a vieţii, p. 258)

  Bianca Timşa-Stoicescu, Bucureşti, Muntenia

  Prietenia - 2016. Ci v-am numit prieteni... (Ioan 15:15)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...