Articolul precedentSă rupem gardul
  Articolul următorPaharul meu e plin de dă peste el

  Răsfăţate de Dumnezeu

  Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. (Psalmii 9:1)

  V-aţi simţit vreodată răsfăţate de Dumnezeu? Eu da, mai ales în anul 2013. El ştie cât de mult îmi place să călătoresc, aşa că mi-a oferit un an plin la acest capitol. În timpul verii, mi-am alinat dorul de munte urcând poteci mai line sau mai abrupte pe vârfurile înalte ale Călimanilor, iar toamna a adus cu ea o excursie pe Ceahlău. Fiecare incursiune era o nouă ocazie de a admira creaţia lui Dumnezeu reflectată în atâta bogăţie, diversitate şi culoare, încât e greu de redat în cuvinte.

  Mă pregăteam de vacanţa de iarnă cu o strângere de inimă, gândindu-mă la tezele care aşteptau să fie corectate. Adevărul e că lucrurile nu păreau prea atrăgătoare, dar mă mângâiam cu ideea că voi avea timp să mă odihnesc. Numai că Domnul avea pentru mine un dar grozav: o săptămână la Madrid, de Anul Nou!
  Poate că n-o să vi se pară ceva nemaiauzit ceea ce vă voi povesti, dar vreau să vă atrag atenţia la modul în care Dumnezeu mi-a făcut acest cadou, pregătind totul în cele mai mici detalii, eu neavând ce face, decât să urmez calea deschisă de El.

  Banii necesari biletelor de avion i-am primit, pe neaşteptate, cu o săptămână înainte să primesc invitaţia; gazda unde urma să petrec o săptămână de vis mi-a fost oferită prin intervenţia unei bune prietene; costul biletelor de avion a fost unul acceptabil, ţinând cont că le-am luat în ultima clipă şi vizau o perioadă foarte solicitată a anului; timpul favorabil pe întreg parcursul vizitei; atmosfera minunată de sărbătoare a Madridului; Poarta Alcala, Palatul regal, Muzeul Prado – toate au fost pregătite parcă special pentru mine de un Tată bun, atent şi care ştie cât de mult îmi plac lucrurile cu adevărat de valoare!

  De ce vă povestesc toate acestea? Pentru că, poate chiar azi, Domnul vă pregăteşte şi vouă una dintre surprizele Lui minunate: un gând frumos, un zâmbet bun, un cadou de mult dorit. Totul este să vă încredeţi în El şi să-L vedeţi aşa cum este: un Tată iubitor, grijuliu şi gata să vă umple de binecuvântări. El ne numeşte fiicele Lui, adică prinţesele Lui. El vrea să ne simţim fericite şi răsfăţate, şi nu putem decât să-I mulţumim şi să-L lăudăm pentru tot ce face pentru noi. Nu-i aşa că avem un Dumnezeu formidabil?

  „Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!” (Psalmii 103:2)

  Jana Fărcuţ, Suceava, Moldova

  Răsfăţate de Dumnezeu - 2016. Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. (Psalmii 9:1)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...