Articolul precedentSă rupem gardul
  Articolul următorPaharul meu e plin de dă peste el

  Răsfăţate de Dumnezeu

  Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. (Psalmii 9:1)

  V-aţi simţit vreodată răsfăţate de Dumnezeu? Eu da, mai ales în anul 2013. El ştie cât de mult îmi place să călătoresc, aşa că mi-a oferit un an plin la acest capitol. În timpul verii, mi-am alinat dorul de munte urcând poteci mai line sau mai abrupte pe vârfurile înalte ale Călimanilor, iar toamna a adus cu ea o excursie pe Ceahlău. Fiecare incursiune era o nouă ocazie de a admira creaţia lui Dumnezeu reflectată în atâta bogăţie, diversitate şi culoare, încât e greu de redat în cuvinte.

  Mă pregăteam de vacanţa de iarnă cu o strângere de inimă, gândindu-mă la tezele care aşteptau să fie corectate. Adevărul e că lucrurile nu păreau prea atrăgătoare, dar mă mângâiam cu ideea că voi avea timp să mă odihnesc. Numai că Domnul avea pentru mine un dar grozav: o săptămână la Madrid, de Anul Nou!
  Poate că n-o să vi se pară ceva nemaiauzit ceea ce vă voi povesti, dar vreau să vă atrag atenţia la modul în care Dumnezeu mi-a făcut acest cadou, pregătind totul în cele mai mici detalii, eu neavând ce face, decât să urmez calea deschisă de El.

  Banii necesari biletelor de avion i-am primit, pe neaşteptate, cu o săptămână înainte să primesc invitaţia; gazda unde urma să petrec o săptămână de vis mi-a fost oferită prin intervenţia unei bune prietene; costul biletelor de avion a fost unul acceptabil, ţinând cont că le-am luat în ultima clipă şi vizau o perioadă foarte solicitată a anului; timpul favorabil pe întreg parcursul vizitei; atmosfera minunată de sărbătoare a Madridului; Poarta Alcala, Palatul regal, Muzeul Prado – toate au fost pregătite parcă special pentru mine de un Tată bun, atent şi care ştie cât de mult îmi plac lucrurile cu adevărat de valoare!

  De ce vă povestesc toate acestea? Pentru că, poate chiar azi, Domnul vă pregăteşte şi vouă una dintre surprizele Lui minunate: un gând frumos, un zâmbet bun, un cadou de mult dorit. Totul este să vă încredeţi în El şi să-L vedeţi aşa cum este: un Tată iubitor, grijuliu şi gata să vă umple de binecuvântări. El ne numeşte fiicele Lui, adică prinţesele Lui. El vrea să ne simţim fericite şi răsfăţate, şi nu putem decât să-I mulţumim şi să-L lăudăm pentru tot ce face pentru noi. Nu-i aşa că avem un Dumnezeu formidabil?

  „Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!” (Psalmii 103:2)

  Jana Fărcuţ, Suceava, Moldova

  Răsfăţate de Dumnezeu - 2016. Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. (Psalmii 9:1)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...