Articolul precedentÎn căutarea fericirii
  Articolul următorDumnezeu schimbă oamenii

  Raza de soare

  Atunci, cei neprihăniţi vor străluci ca soarele în împărăţia Tatălui lor. (Matei 13:43)

  Cât de minunate sunt beneficiile aduse de soare. Dacă el nu ar mai lumina şi încălzi, atmosfera pământului ar îngheţa. Dar fără Soarele Neprihănirii am fi morţi în păcatele noastre şi fără speranţă în umblarea noastră.

  Am citit mai de mult povestea a două blocuri de gheaţă. În timpul unei ierni lungi, într-o grotă aflată sub nişte trunchiuri de copaci, în inima unei păduri de pe coasta unui munte, se formaseră două blocuri de gheaţă. În desişul întunecat al pădurii, se priveau cu indiferenţă, aşa că am putea spune că relaţia dintre ele era „rece” şi niciunul nu izbutea să „spargă gheaţa”, în grotă trăia şi un bursuc. Într-o bună zi, se adresă blocurilor de gheaţă:

  – Păcat că staţi aici nemişcate. Este o zi minunată, plină de soare!

  Cele două blocuri de gheaţă învăţaseră de mici că soarele este pentru ele o mare ameninţare. Cu toate astea, în chip uimitor, unul dintre ele întrebă:

  – Cum este soarele?

  – Este minunat… Este însăşi viaţa, răspunse vesel bursucul.

  – Ai putea să faci o gaură în partea de sus a sălaşului nostru?… Aş vrea să văd soarele…, zise celălalt.

  Bursucul nu aşteptă să fie rugat de două ori. Făcu o tăietură în hăţişul de rădăcini şi lumina caldă şi blândă a soarelui pătrunse înăuntru printr-o rază aurită. Zi după zi, raza de soare mângâia şi încălzea cele două blocuri de gheaţă. După câteva săptămâni, într-o zi senină, când soarele încălzea blând aerul, unul dintre blocuri începu să se topească, transformându-se într-un pârâiaş limpede. Simţea, cu bucurie, că nu mai era blocul de gheaţă de odinioară. Celălalt descoperi şi el aceeaşi minunată satisfacţie. Relaţia dintre ele începu să se încălzească. Zi după zi, din blocurile de gheaţă izvorau două firişoare de apă care curgeau spre gura grotei şi, ceva mai departe, se contopeau, dând naştere unui lac cu apă cristalină. Se apropiară doi sticleţi şi o ciocârlie pentru a bea apă. Insectele roiau în jurul lacului. Cele două blocuri de gheaţă nu se mai priveau cu indiferenţă, ci erau fericite că se uniseră şi se dăruiseră pentru fericirea celor din jur.

  Iată ce poate face o simplă rază de soare. O vorbă bună. O mâncare caldă. Un salut. O mângâiere. O sinceră şi caldă strângere de mână. Un surâs. O scrisoare. Un telefon de împreună-simţire. Un e-mail de încurajare. Adevărata fericire nu constă în faptele eroice sau de zile mari, ci în faptele mărunte prin care putem uşura poverile altora şi le putem însenina orizontul vieţii. Asemenea Domnului Isus, să trăim şi noi pentru a-i face pe alţii fericiţi. Fii astăzi o rază de soare!

  Magdalena Toma, Muntenia

  Raza de soare - 2016. Atunci, cei neprihăniţi vor străluci ca soarele în împărăţia Tatălui lor. (Matei 13:43)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...