Articolul precedentAm un vis
  Articolul următorFolosește-mi mâinile

  Curcubeul făgăduinţei

  Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul! (Apocalipsa 14:13)

  Se întâmpla în ianuarie 2010. Era joi seara când am sunat-o pe bunica fără să ştiu că era pentru ultima oară când îi aud glasul. În cuvinte pline de mulţumire, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Dumnezeu pentru cei 78 de ani din viaţă, depănând amintiri… În cele din urmă, mi-a mărturisit că I-a cerut Domnului să îi facă parte de un sfârşit liniştit, pentru că nu dorea să fie o povară pentru nimeni. Am încurajat-o, spunându-i că Dumnezeu o iubeşte şi ştie ce este cel mai bine pentru ea, dar în acelaşi timp am rugat-o să nu mai vorbească despre moarte. Replica ei m-a lăsat mută. „Mi-e dor de odihnă. Tânjesc după ea. Vă iubesc. Ştiu că, dacă am să mor, voi veţi suferi mult şi îmi imaginez că vă va fi dor de mine, dar mai ştiu ceva: că Dumnezeu ştie ce este mai bine pentru toţi. Nu îmi fac griji pentru mine, pentru că ştiu în Cine cred, ci pentru voi. Îmi doresc ca în ziua învierii să vă întâlnesc pe toţi. Pentru asta mă rog şi nădăjduiesc că aşa va fi.”

  Cu greu mi-am găsit cuvintele. Am mers tulburată la culcare. A doua zi, am fost prinsă cu pregătirile pentru Sabat şi, pentru că aveam musafiri, nu am mai reuşit să o sun. În dimineaţa zilei de Sabat, atenţia mi-a fost atrasă de soarele care răsărea neobişnuit de vesel pentru o zi de ianuarie. Când m-am uitat mai atentă, am zărit un curcubeu superb. Dar cum s-a format curcubeul dacă afară nu a căzut strop de ploaie? L-am chemat pe soţul meu şi apoi pe musafiri. Ei mi-au confirmat că era un curcubeu real. Ce cadou frumos! I-am mulţumit lui Dumnezeu, neştiind ce va urma.

  Apoi am mers la biserică. Când ne-am întors, am primit un telefon. Era mama. „Dragilor, am să vă dau o veste tristă. Bunica s-a simţit rău în dimineaţa aceasta. Am chemat ambulanţa, dar medicii sunt rezervaţi…” Au urmat detaliile… Câteva ore mai târziu, bunica a murit. În timp ce plângeam, mi-am amintit de ultima discuţie cu ea, apoi, de curcubeu. Credincioşia lui Dumnezeu, dragostea şi purtarea Sa de grijă precum şi încrederea bunicii în El, mi-au mângâiat inima şi m-au întărit mult. Mi-e dor de ea, însă sunt liniştită să ştiu că se odihneşte în Cel pe care L-a iubit şi slujit o viaţă întreagă. Aştept cu dor revenirea Domnului Isus, când voi putea să o reîntâlnesc. Mă rog ca în ziua aceea şi bucuria ta să fie deplină.

  „Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi noi, cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh. Şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul ” (1 Tesaloniceni 4:16,17)

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Curcubeul făgăduinţei - 2016. Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul! (Apocalipsa 14:13)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...