Articolul precedentRezolvarea neînțelegerilor
  Articolul următorPlanul B al lui Dumnezeu

  Ce înseamnă să fii creştin? (I)

  După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem?” (Faptele apostolilor 2:37)

  Eram fericită, de curând căsătorită cu persoana pe care o iubeam din toată inima şi care mi-a demonstrat încă o dată că mă iubeşte. Acceptase să participăm la un studiu biblic din cartea lui Daniel, deşi în general nu dorea să audă de pocăiţi. Eram un grup de zece persoane, care ne întâlneam pentru studiu în casa unei familii. Astfel, am descoperit un Dumnezeu sfânt, creator, puternic, atotştiutor şi plin de dragoste pentru copiii Săi; Cel care le vine în ajutor şi îi învaţă cum să trăiască. Am înţeles din experienţa celor care au avut încredere în acest Dumnezeu că nu au rămas de ruşine.

  Mi-am dorit să-L cunosc şi eu pe acest Dumnezeu al lui Daniel. Însă eram ortodoxă practicantă şi au apărut întrebările. Porunca a patra spune că ziua de închinare este sâmbăta. Ce să facem acum? Să nu lucrăm sâmbăta şi să mergem la biserică? Socrii mei participaseră şi ei la studiu, dar după un timp nu au mai venit din cauza presiunii din partea prietenilor şi a rudelor. Noi însă am continuat să mergem şi am fost supăraţi pe biserica din care făceam parte, pentru că ne-am simţit minţiţi şi determinaţi să călcăm porunca lui Dumnezeu. Am decis să ţinem Sabatul, dar au început să apară problemele; am devenit brusc oaia neagră a familiei. Dar Dumnezeu a avut un plan şi l-a pus în aplicare.

  Dumnezeu lucrează cu putere în viaţa copiilor Săi, în diferite moduri. Putem citi ce s-a întâmplat cu cei care au trăit în perioada în care Isus Hristos a fost pe pământ, cei ce au fost martori la răstignirea Lui şi apoi au ascultat cuvântul predicat cu toată puterea Dului Sfânt de către apostoli: „Sub influenţa iluminării cereşti, Scripturile pe care Hristos le-a lămurit ucenicilor se înfăţişau acum înaintea lor cu strălucirea adevărului desăvârşit. Vălul care îi împiedicase să vadă până la capăt ceea ce fusese desfiinţat era acum îndepărtat şi ei înţelegeau cu deplină claritate scopul misiunii lui Hristos şi natura împărăţiei Sale. Ei puteau vorbi cu putere despre Mântuitorul; şi, pe când desfăşurau înaintea ascultătorilor lor planul mântuirii, mulţi îşi recunoşteau vinovăţia şi se convingeau. Tradiţiile şi superstiţiile… erau îndepărtate din mintea lor şi erau acceptate învăţăturile Mântuitorului. Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.” (Ellen G. White, Faptele apostolilor, p. 38)

  Cuvântul lui Dumnezeu este întotdeauna convingător pentru cei ce au inima deschisă faţă de El.

  Eugenia Novac, Şeica Mare, Transilvania de Sud

  Ce înseamnă să fii creştin? (I) - 2016. După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem?” (Faptele apostolilor 2:37)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.