Articolul precedentRezolvarea neînțelegerilor
  Articolul următorPlanul B al lui Dumnezeu

  Ce înseamnă să fii creştin? (I)

  După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem?” (Faptele apostolilor 2:37)

  Eram fericită, de curând căsătorită cu persoana pe care o iubeam din toată inima şi care mi-a demonstrat încă o dată că mă iubeşte. Acceptase să participăm la un studiu biblic din cartea lui Daniel, deşi în general nu dorea să audă de pocăiţi. Eram un grup de zece persoane, care ne întâlneam pentru studiu în casa unei familii. Astfel, am descoperit un Dumnezeu sfânt, creator, puternic, atotştiutor şi plin de dragoste pentru copiii Săi; Cel care le vine în ajutor şi îi învaţă cum să trăiască. Am înţeles din experienţa celor care au avut încredere în acest Dumnezeu că nu au rămas de ruşine.

  Mi-am dorit să-L cunosc şi eu pe acest Dumnezeu al lui Daniel. Însă eram ortodoxă practicantă şi au apărut întrebările. Porunca a patra spune că ziua de închinare este sâmbăta. Ce să facem acum? Să nu lucrăm sâmbăta şi să mergem la biserică? Socrii mei participaseră şi ei la studiu, dar după un timp nu au mai venit din cauza presiunii din partea prietenilor şi a rudelor. Noi însă am continuat să mergem şi am fost supăraţi pe biserica din care făceam parte, pentru că ne-am simţit minţiţi şi determinaţi să călcăm porunca lui Dumnezeu. Am decis să ţinem Sabatul, dar au început să apară problemele; am devenit brusc oaia neagră a familiei. Dar Dumnezeu a avut un plan şi l-a pus în aplicare.

  Dumnezeu lucrează cu putere în viaţa copiilor Săi, în diferite moduri. Putem citi ce s-a întâmplat cu cei care au trăit în perioada în care Isus Hristos a fost pe pământ, cei ce au fost martori la răstignirea Lui şi apoi au ascultat cuvântul predicat cu toată puterea Dului Sfânt de către apostoli: „Sub influenţa iluminării cereşti, Scripturile pe care Hristos le-a lămurit ucenicilor se înfăţişau acum înaintea lor cu strălucirea adevărului desăvârşit. Vălul care îi împiedicase să vadă până la capăt ceea ce fusese desfiinţat era acum îndepărtat şi ei înţelegeau cu deplină claritate scopul misiunii lui Hristos şi natura împărăţiei Sale. Ei puteau vorbi cu putere despre Mântuitorul; şi, pe când desfăşurau înaintea ascultătorilor lor planul mântuirii, mulţi îşi recunoşteau vinovăţia şi se convingeau. Tradiţiile şi superstiţiile… erau îndepărtate din mintea lor şi erau acceptate învăţăturile Mântuitorului. Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.” (Ellen G. White, Faptele apostolilor, p. 38)

  Cuvântul lui Dumnezeu este întotdeauna convingător pentru cei ce au inima deschisă faţă de El.

  Eugenia Novac, Şeica Mare, Transilvania de Sud

  Ce înseamnă să fii creştin? (I) - 2016. După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem?” (Faptele apostolilor 2:37)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...