Articolul precedentProvocarea kosmosului
  Articolul următorTratarea vinovatului

  Ce înseamnă să fii creştin? (II)

  Dar, dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este lumină, avem părtăşie unii cu alţii şi sângele Lui Isus Hristos, Fiul Lui ne curăţeşte de orice păcat. (1 loan 1:7)

  Ne-am mutat în altă localitate din cauza serviciului. Viaţa noastră era în negură, fără biserică, fără o relaţie strânsă cu Dumnezeu. După un an, soţul a plecat în străinătate şi eu am rămas doar cu fetiţa de trei ani. Deşi nu conştientizam. Domnul era acolo cu noi. Mă rugam şi am început să studiez Biblia, pentru a mă convinge că nu am greşit alegând să ţin Sabatul. Tânjeam după Dumnezeu. Am început să vorbesc cu prietenele pe care mi le-am făcut. Aveam o vecină care îmi era aproape la fel ca mama, mă ajuta la toate. Ea mi-a spus că în zonă este o biserică ai cărei membri ţin Sabatul.

  Când soţul meu venea acasă în vacanţă, era mare agitaţie: prieteni noi, petreceri, grătare, alcool, ţigări şi multă voie bună, dar şi dureri de cap şi de stomac a doua zi. Printre toate acestea, gândul meu era la Dumnezeu. I-am spus soţului că este biserică în oraş şi am plecat să o căutăm, dar, spre dezamăgirea noastră, nu am găsit-o. Eram tristă că viaţa mea se derula în continuare fără Dumnezeu. La un moment dat, am avut un accident de maşină, dar mi-am dat seama că Dumnezeu m-a salvat şi are un plan cu viaţa mea.

  L-am rugat pe băiatul vecinilor să caute el biserica. Bucuria a fost mare când mi-a adus vestea că a găsit-o. Aveam emoţii, mergeam pentru prima dată la acea biserică. Am decis să merg vineri seara, împreună cu fetiţa mea. Când am ajuns, am privit în jur, am văzut tineri, copii mici alături de părinţi şi bunici care Îl lăudau pe Dumnezeu. Am cunoscut oameni minunaţi ai lui Dumnezeu, care trăiau în lumina Bibliei, cu care am avut părtăşie, pentru că m-au acceptat aşa cum eram. Aveam părul vopsit, eram plină de bijuterii, alimentaţia mea lăsa de dorit şi peste toate acestea cafeaua şi ţigara erau nelipsite. Prin prietenia mea cu membrii acestei biserici, am învăţat cum trăiesc copiii lui Dumnezeu. Am văzut din exemplul lor ce înseamnă a iubi pe oricine, de dragul lui Isus. Erau oameni care se îngrijeau de nevoile celor lipsiţi; oameni care mi-au arătat că Dumnezeu ne iartă prin Fiul Său şi ne curăţeşte de orice păcat, dacă îl rugăm şi credem în El.

  Am cunoscut astfel dragostea şi puterea transformatoare a lui Dumnezeu, care ne-a condus în cele din urmă la botez. Eu, soţul meu şi după ceva timp şi tânărul care găsise biserica, toţi am încheiat legământ cu acest Dumnezeu iubitor. Îl laud pentru că ne-a dăruit lumina şi posibilitatea de a trăi o viaţă din belşug, împreună cu El. Ale Domnului să fie cinstea şi închinarea acum şi-n veci!

  Eugenia Novac, Şeica Mare, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...