Articolul precedentProvocarea kosmosului
  Articolul următorTratarea vinovatului

  Ce înseamnă să fii creştin? (II)

  Dar, dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este lumină, avem părtăşie unii cu alţii şi sângele Lui Isus Hristos, Fiul Lui ne curăţeşte de orice păcat. (1 loan 1:7)

  Ne-am mutat în altă localitate din cauza serviciului. Viaţa noastră era în negură, fără biserică, fără o relaţie strânsă cu Dumnezeu. După un an, soţul a plecat în străinătate şi eu am rămas doar cu fetiţa de trei ani. Deşi nu conştientizam. Domnul era acolo cu noi. Mă rugam şi am început să studiez Biblia, pentru a mă convinge că nu am greşit alegând să ţin Sabatul. Tânjeam după Dumnezeu. Am început să vorbesc cu prietenele pe care mi le-am făcut. Aveam o vecină care îmi era aproape la fel ca mama, mă ajuta la toate. Ea mi-a spus că în zonă este o biserică ai cărei membri ţin Sabatul.

  Când soţul meu venea acasă în vacanţă, era mare agitaţie: prieteni noi, petreceri, grătare, alcool, ţigări şi multă voie bună, dar şi dureri de cap şi de stomac a doua zi. Printre toate acestea, gândul meu era la Dumnezeu. I-am spus soţului că este biserică în oraş şi am plecat să o căutăm, dar, spre dezamăgirea noastră, nu am găsit-o. Eram tristă că viaţa mea se derula în continuare fără Dumnezeu. La un moment dat, am avut un accident de maşină, dar mi-am dat seama că Dumnezeu m-a salvat şi are un plan cu viaţa mea.

  L-am rugat pe băiatul vecinilor să caute el biserica. Bucuria a fost mare când mi-a adus vestea că a găsit-o. Aveam emoţii, mergeam pentru prima dată la acea biserică. Am decis să merg vineri seara, împreună cu fetiţa mea. Când am ajuns, am privit în jur, am văzut tineri, copii mici alături de părinţi şi bunici care Îl lăudau pe Dumnezeu. Am cunoscut oameni minunaţi ai lui Dumnezeu, care trăiau în lumina Bibliei, cu care am avut părtăşie, pentru că m-au acceptat aşa cum eram. Aveam părul vopsit, eram plină de bijuterii, alimentaţia mea lăsa de dorit şi peste toate acestea cafeaua şi ţigara erau nelipsite. Prin prietenia mea cu membrii acestei biserici, am învăţat cum trăiesc copiii lui Dumnezeu. Am văzut din exemplul lor ce înseamnă a iubi pe oricine, de dragul lui Isus. Erau oameni care se îngrijeau de nevoile celor lipsiţi; oameni care mi-au arătat că Dumnezeu ne iartă prin Fiul Său şi ne curăţeşte de orice păcat, dacă îl rugăm şi credem în El.

  Am cunoscut astfel dragostea şi puterea transformatoare a lui Dumnezeu, care ne-a condus în cele din urmă la botez. Eu, soţul meu şi după ceva timp şi tânărul care găsise biserica, toţi am încheiat legământ cu acest Dumnezeu iubitor. Îl laud pentru că ne-a dăruit lumina şi posibilitatea de a trăi o viaţă din belşug, împreună cu El. Ale Domnului să fie cinstea şi închinarea acum şi-n veci!

  Eugenia Novac, Şeica Mare, Transilvania de Sud

  Ce înseamnă să fii creştin? (II) - 2016. Dar, dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este lumină, avem părtăşie unii cu alţii şi sângele Lui Isus Hristos, Fiul Lui ne curăţeşte de orice păcat. (1 loan 1:7)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...