Articolul precedentOcazii de slujire
  Articolul următorSă înaintăm cu toții, acum

  Ordine în toate lucrurile

  Ochii Tăi sunt aşa de curaţi, că nu pot să vadă răul… (Habacuc 1:13 p.p.)

  Mă aflam de un timp în spital. Priveam pe geam şi nu vedeam decât o cărare pietruită şi mulţi copaci frumoşi. Fiind încă vară, frunzele lor erau verzi şi pline de viaţă. Pe cărare treceau adesea bolnavi, însoţiţi de rudele lor. Seara şi dimineaţa se auzea ciripitul vesel al păsărelelor, care-şi aveau cuiburile în frunzişul din faţa mea. Pe lângă oftaturile şi gemetele bolnavilor din jur, o privire prin geam, la verdeaţa vie din faţa clădirii, îmi odihnea ochii obosiţi de nopţile nedormite şi îmi liniştea parcă sufletul mâhnit de suferinţă.

  Îl admir pe Dumnezeu care a dăruit planetei noastre o natură frumoasă şi atât de atrăgătoare, plină de splendoare. Ea reuşeşte să liniştească ochiul ce lăcrimează şi inima zbuciumată… Admirând mereu copacii, de pe geam, am observat că printre crengile elegant crescute, pe care se legănau adesea păsările, se găseau şi ramuri uscate, crengi rupte de vânt, precum şi multe frunze care căzuseră probabil pe jos. Pentru că eu iubesc în general ordinea – în bucătărie, în dulapuri, pe masă sau în bibliotecă – parcă aş fi vrut să mă duc afară şi să îndepărtez crengile uscate, sau să mătur frunzele căzute. Aş fi dorit ca tabloul pe care-1 vedeam de atâtea zile să fie perfect…

  Gândul însă mi-a zburat repede spre natura păcătoasă din noi. Nu cumva în tabloul pe care-1 prezentăm celor ce ne privesc se găsesc gânduri, planuri şi bănuieli rele, pe care ochiul omenesc nu le poate vedea? Nu cumva vântul şi furtunile vieţii au rupt crengile bucuriei şi au făcut ca florile experienţelor din trecut să fie veştejite de mult? Nu cumva invidia, răutatea şi vorbirea de rău au îngălbenit frunzele iubirii de aproapele, astfel încât virtutea aceasta nobilă zace uscată, fără viaţă?

  Sunt ferm convinsă că Grădinarul iscusit aşteaptă de mult timp să-L chemăm, să-Şi ia „grebla” Lui în mână şi să dea la o parte toate uscăturile care fac ca tabloul prezentat lumii să nu fie unul perfect. El este Creatorul minunat căruia Îi place ordinea, în ceruri şi pe pământ: ordine în gânduri, în inimă, în cuvinte, în îmbrăcămintea noastră, în tot ceea ce suntem.

  Ce-ar fi, draga mea, dacă I-am permite azi lui Isus să vină cu aspiratorul ceresc şi să ia toate gunoaiele, tot praful, toate vreascurile rupte, care sluţesc frumuseţea codrului nostru sufletesc. Astfel, El va putea oferi pământului şi cerului un tablou care încântă orice ochi care-l priveşte.

  Elfriede Starck-Chiriac, Germania

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...