Articolul precedentOcazii de slujire
  Articolul următorSă înaintăm cu toții, acum

  Ordine în toate lucrurile

  Ochii Tăi sunt aşa de curaţi, că nu pot să vadă răul… (Habacuc 1:13 p.p.)

  Mă aflam de un timp în spital. Priveam pe geam şi nu vedeam decât o cărare pietruită şi mulţi copaci frumoşi. Fiind încă vară, frunzele lor erau verzi şi pline de viaţă. Pe cărare treceau adesea bolnavi, însoţiţi de rudele lor. Seara şi dimineaţa se auzea ciripitul vesel al păsărelelor, care-şi aveau cuiburile în frunzişul din faţa mea. Pe lângă oftaturile şi gemetele bolnavilor din jur, o privire prin geam, la verdeaţa vie din faţa clădirii, îmi odihnea ochii obosiţi de nopţile nedormite şi îmi liniştea parcă sufletul mâhnit de suferinţă.

  Îl admir pe Dumnezeu care a dăruit planetei noastre o natură frumoasă şi atât de atrăgătoare, plină de splendoare. Ea reuşeşte să liniştească ochiul ce lăcrimează şi inima zbuciumată… Admirând mereu copacii, de pe geam, am observat că printre crengile elegant crescute, pe care se legănau adesea păsările, se găseau şi ramuri uscate, crengi rupte de vânt, precum şi multe frunze care căzuseră probabil pe jos. Pentru că eu iubesc în general ordinea – în bucătărie, în dulapuri, pe masă sau în bibliotecă – parcă aş fi vrut să mă duc afară şi să îndepărtez crengile uscate, sau să mătur frunzele căzute. Aş fi dorit ca tabloul pe care-1 vedeam de atâtea zile să fie perfect…

  Gândul însă mi-a zburat repede spre natura păcătoasă din noi. Nu cumva în tabloul pe care-1 prezentăm celor ce ne privesc se găsesc gânduri, planuri şi bănuieli rele, pe care ochiul omenesc nu le poate vedea? Nu cumva vântul şi furtunile vieţii au rupt crengile bucuriei şi au făcut ca florile experienţelor din trecut să fie veştejite de mult? Nu cumva invidia, răutatea şi vorbirea de rău au îngălbenit frunzele iubirii de aproapele, astfel încât virtutea aceasta nobilă zace uscată, fără viaţă?

  Sunt ferm convinsă că Grădinarul iscusit aşteaptă de mult timp să-L chemăm, să-Şi ia „grebla” Lui în mână şi să dea la o parte toate uscăturile care fac ca tabloul prezentat lumii să nu fie unul perfect. El este Creatorul minunat căruia Îi place ordinea, în ceruri şi pe pământ: ordine în gânduri, în inimă, în cuvinte, în îmbrăcămintea noastră, în tot ceea ce suntem.

  Ce-ar fi, draga mea, dacă I-am permite azi lui Isus să vină cu aspiratorul ceresc şi să ia toate gunoaiele, tot praful, toate vreascurile rupte, care sluţesc frumuseţea codrului nostru sufletesc. Astfel, El va putea oferi pământului şi cerului un tablou care încântă orice ochi care-l priveşte.

  Elfriede Starck-Chiriac, Germania

  Ordine în toate lucrurile - 2016. Ochii Tăi sunt aşa de curaţi, că nu pot să vadă răul... (Habacuc 1:13 p.p.)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...