Nu judeca!

  Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate. (Ioan 7:24)

  Era o după-amiază de vineri. Cineva a bătut la uşă. Ştiu cine este – m-am gândit şi deja ştiam ce voi spune. Am deschis uşa.

  – Nu vă supăraţi, m-aţi putea ajuta…, a început, stând acolo în frig, cu hainele zdrenţuite şi cu paltonul strâns peste burtă.

  Era însărcinată în opt luni. Nu am aşteptat să termine. Cu amabilitate, dar cu un ton hotărât i-am tăiat vorba:

  – Cu două săptămâni în urmă ţi-am dat şi acum vine şi cumnata ta. V-am spus să vă înţelegeţi, care când vine. Vă ajut pe amândouă, dar o dată pe săptămână pot face asta.

  – Dar fiica mea mai mare este bolnavă, a spus încet.

  Am simţit că mă lasă puterile. Nu trebuia să îi răspund tăios.

  – Ai fost cu ea la doctor? am întrebat puţin mai înmuiată.

  – Da, dar m-au trimis acasă. Au spus că nu are nimic, totuşi de o săptămână în fiecare seară face febră. Nu am termometru să-i măsor temperatura.

  Mi-am amintit că nu de mult cumpărasem un termometru de rezervă. I l-am dat. Apoi a cerut ceva pentru scăderea febrei, dar nu ştia câte kilograme are fata. I-am spus cât să-i dea, am pregătit şi un pacheţel pentru copilul bolnav şi a plecat. Imediat după ce am închis uşa, am început să mă frământ: Dacă nu ştie să dozeze medicamentul? Dacă nu ştie să scuture termometrul sau să-l citească? Trebuie să merg la ei! Dar eu, o femeie fără apărare? Singură? Acolo? Gândul că trebuia să mă duc era atât de puternic, că imediat am urcat în maşină şi am pornit după ea. Am ajuns-o şi am mers împreună. Casa în care am intrat cu greu poate fi numită casă. Pe lângă ferestre şi uşa şubredă şuiera vântul. Înăuntru am fost întâmpinată de un miros greu de fum. La patul înghesuit din capătul încăperii, am ajuns greu printre cele câteva bucăţi de mobilier. Cum încap aici patru şi în curând cinci persoane? Copiii plângeau. Stăteau în pat lângă tatăl lor, îmbrăcaţi în haine zdrenţuite şi murdare. Cea mare avea febră. Le-am arătat cum să folosească termometrul şi cum să dozeze medicamentul. Apoi i-am pus să promită că, dacă nici după medicament nu scade febra, vor chema ambulanţa.

  Când m-am întors acasă, m-am gândit că, dacă aş fi avut curaj să trec peste temeri şi dacă i-aş fi vizitat mai repede, nu aş fi avut atâtea prejudecăţi. I-am cerut iertare lui Dumnezeu pentru că nu am văzut în acea mămică decât cerşetoarea… E atât de uşor să judeci şi aşa de greu să treci peste prejudecăţi! Dar nu e imposibil. Isus a venit ca să slujească şi să iubească pe orice om, indiferent de origine sau stare materială.

  Tu cum stai cu prejudecăţile?

  Jarfas Feher Eszter, Tărgu Mureş, Transilvania de Sud

  Nu judeca! - 2016. Era o după-amiază de vineri. Cineva a bătut la uşă. Ştiu cine este - m-am gândit şi deja ştiam ce voi spune. Am deschis uşa. - Nu vă supăraţi, m-aţi putea ajuta..., a început, stând acolo în frig, cu hainele zdrenţuite şi cu paltonul strâns peste burtă. Era însărcinată în opt luni. Nu am aşteptat să termine. Cu amabilitate, dar cu un ton hotărât i-am tăiat vorba: - Cu două săptămâni în urmă...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...