Sângele care dă viaţă

  Şi cântau o cântare nouă şi ziceau: „Vrednic eşti tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile: căci ai fost junghiat şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam!” (Apocalipsa 5:9)

  Era în ianuarie 2000. Aveam o suferinţă de câţiva ani şi abia când am leşinat am realizat că nu mai puteam amâna! A fost nevoie să mă deplasez la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Pe drum, am avut timp să meditez şi să mă rog. Planul meu era să scap repede de la doctor şi să vin sănătoasă acasă, dar Domnul avea un plan mai bun. Trebuia să trec întâi pe la „cruce” ca să mă bucur de „slavă”, după cum spune un imn foarte drag mie. De fapt, mi-am dat seama că nu prea îmi plăcea la cruce, fiindcă era prea mult sânge risipit acolo, iar eu sufeream de o hemoragie, asemenea femeii vindecate de Mântuitorul. De multe ori, L-am rugat să mă vindece şi pe mine ca pe ea, dar n-a vrut! Deşi nu înţeleg, El are cu siguranţă un plan mai bun.

  Nu puteam fi operată din cauza hemoglobinei scăzute – 6,3. Aveam nevoie de o transfuzie ca să rezist operaţiei. Dar de unde un litru de sânge când afară totul era alb, troiene, trenurile nu mai circulau? Aşteptam de dimineaţă o intervenţie divină! La ora 16, am fost anunţată să mă pregătesc pentru transfuzie. În acele momente tensionate, am început să mă rog: „Doamne, nu ştiu cine e donatorul, ce fel de alimentaţie are, poate este un beţiv sau un fumător”, nu-mi era permis să aflu, „dar, Te rog, să porţi Tu de grijă ca să nu am intoleranţă. Îmi doresc un sânge de calitate, fiindcă Tu ai spus că «viaţa trupului este în sânge».”

  M-am aşezat liniştită apoi pe pat şi sângele a început să curgă, iar eu am fost uimită cât de liniştit curge viaţa dintr-o parte în alta, fără zgomot, fără reacţii, fără intoleranţă! A doua zi am fost operată, iar după zece zile mă întorceam cu bine la Galaţi.

  Îl slăvesc şi astăzi, după cincisprezece ani, pe Cel ce m-a creat şi m-a răscumpărat prin sângele Său. Am înţeles mai bine că El este marele Donator care la Golgota S-a aşezat de bunăvoie pe cruce pentru ca orice om bolnav de păcat să poată primi sânge de calitate, curăţitor, care oferă viaţă veşnică.

  Dragă cititoare, fie că eşti conştientă sau nu, existenţa ta se datorează sângelui de la cruce. Tot ce primeşti bun în viaţa aceasta se datorează donaţiei de la Golgota. Mai mult decât atât, sângele Mântuitorului, Isus Hristos, iartă orice păcat, curăţă orice nelegiuire, spală orice pată, oferă pace, bucurie şi viaţă veşnică! Vrei să-l primeşti? Fii binecuvântată pentru această alegere sfântă!

  Dorina Morozan, Galaţi, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...