Sângele care dă viaţă

  Şi cântau o cântare nouă şi ziceau: „Vrednic eşti tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile: căci ai fost junghiat şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam!” (Apocalipsa 5:9)

  Era în ianuarie 2000. Aveam o suferinţă de câţiva ani şi abia când am leşinat am realizat că nu mai puteam amâna! A fost nevoie să mă deplasez la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Pe drum, am avut timp să meditez şi să mă rog. Planul meu era să scap repede de la doctor şi să vin sănătoasă acasă, dar Domnul avea un plan mai bun. Trebuia să trec întâi pe la „cruce” ca să mă bucur de „slavă”, după cum spune un imn foarte drag mie. De fapt, mi-am dat seama că nu prea îmi plăcea la cruce, fiindcă era prea mult sânge risipit acolo, iar eu sufeream de o hemoragie, asemenea femeii vindecate de Mântuitorul. De multe ori, L-am rugat să mă vindece şi pe mine ca pe ea, dar n-a vrut! Deşi nu înţeleg, El are cu siguranţă un plan mai bun.

  Nu puteam fi operată din cauza hemoglobinei scăzute – 6,3. Aveam nevoie de o transfuzie ca să rezist operaţiei. Dar de unde un litru de sânge când afară totul era alb, troiene, trenurile nu mai circulau? Aşteptam de dimineaţă o intervenţie divină! La ora 16, am fost anunţată să mă pregătesc pentru transfuzie. În acele momente tensionate, am început să mă rog: „Doamne, nu ştiu cine e donatorul, ce fel de alimentaţie are, poate este un beţiv sau un fumător”, nu-mi era permis să aflu, „dar, Te rog, să porţi Tu de grijă ca să nu am intoleranţă. Îmi doresc un sânge de calitate, fiindcă Tu ai spus că «viaţa trupului este în sânge».”

  M-am aşezat liniştită apoi pe pat şi sângele a început să curgă, iar eu am fost uimită cât de liniştit curge viaţa dintr-o parte în alta, fără zgomot, fără reacţii, fără intoleranţă! A doua zi am fost operată, iar după zece zile mă întorceam cu bine la Galaţi.

  Îl slăvesc şi astăzi, după cincisprezece ani, pe Cel ce m-a creat şi m-a răscumpărat prin sângele Său. Am înţeles mai bine că El este marele Donator care la Golgota S-a aşezat de bunăvoie pe cruce pentru ca orice om bolnav de păcat să poată primi sânge de calitate, curăţitor, care oferă viaţă veşnică.

  Dragă cititoare, fie că eşti conştientă sau nu, existenţa ta se datorează sângelui de la cruce. Tot ce primeşti bun în viaţa aceasta se datorează donaţiei de la Golgota. Mai mult decât atât, sângele Mântuitorului, Isus Hristos, iartă orice păcat, curăţă orice nelegiuire, spală orice pată, oferă pace, bucurie şi viaţă veşnică! Vrei să-l primeşti? Fii binecuvântată pentru această alegere sfântă!

  Dorina Morozan, Galaţi, Moldova

  Sângele care dă viaţă - 2016. Era în ianuarie 2000. Aveam o suferinţă de câţiva ani şi abia când am leşinat am realizat că nu mai puteam amâna! A fost nevoie să mă deplasez la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Pe drum, am avut timp să meditez şi să mă rog. Planul meu era să scap repede de la doctor şi să vin sănătoasă acasă, dar Domnul avea un plan mai bun. Trebuia să trec întâi pe la...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...